El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es trasllada a 2021 la capitalitat cultural d'Alcoi

Mostra de Teatre d'Alcoi 2019.

Estava previst que la capitalitat cultural d'Alcoi s'iniciara el passat 25 d'abril, però arran de la crisi sociosanitària el reconeixement passa a ser efectiu a partir de 2021.

La Generalitat ja ha fet oficial l'ajornament: Alcoi i Bocairent seran les capitals culturals de la Comunitat Valenciana durant tot l'any 2021. La nostra ciutat, dins de les entitats locals de més de 5.000 habitants i el municipi de la Vall d'Albaida, en les de menys de 5.000.

Des de l'administració autonòmica s'ha posat en contacte amb la regidoria de Cultura d'Alcoi per tal de reestructurar tota la programació, així com per a afegir noves propostes. Ho explica l'alcalde Toni Francés: "desgraciadament no podrem començar encara la nostra capitalitat però, la Generalitat ens ha facilitat que puguem reestructurar tota la programació i també aportarà programació seua".

'Arrels de futur'

La proposta d'Alcoi per a convertir-se en Capital Cultural Valenciana està plasmada en el projecte 'Arrels de Futur'. El projecte contempla tot aquest seguit d'accions: Certamen literari: Premi de Novel·la Isabel-Clara Simó, Cicle d'Homenatge commemoratiu dels 25 Anys del traspàs d'Ovidi Montllor, Cicle d'Homenatge a Pep Cortés, Homenatge al pintor Antonio Gisbert, Festival d'Animació Animalcoi, I Congrés Nacional de Dansa Ciutat d'Alcoi, Fira Modernista 2020 dedicada a la figura de Francisco Laporta, Recuperació de la Porta de Cocentaina, Mascletà Nocturna del 23 d'abril i Museu de la Industrialització El Molinar.