El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Escoltades les demandes de les dones embarassades. Podran estar acompanyades durant el part

Veus autoritzades criticaven el protocol per mancar d'evidència científica.

Un grup de dones embarassades d'Alcoi havia anunciat la seua intenció de presentar reclamacions a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, després que la seua gerència haguera decidit seguir el protocol.

La Consellera de Sanitat, Ana Baceló, ha confirmat aquest dimecres que es tornarà a permetre a les dones embarassades estar acompanyades durant el procés de dilació i el part. D'aquesta manera es modifica el protocol que s'havia començat a aplicar amb l'inici de la crisi sanitària, i que impedia aquest acompanyament com a mesura per a evitar majors contagis per Covid-19.

"Hem procedit sense cap problema a modificar el protocol perquè puguen amb tota la seguretat i els mitjans necessaris estar acompanyades en el moment del part", ha assegurat la titular de Sanitat en la roda de premsa d'aquest dimecres.

Recordem que un grup de dones embarassades d'Alcoi havia anunciat la seua intenció de presentar reclamacions Servei d'Atenció i Informació al Pacient de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, després de la decisió de Gerència de seguir aquest protocol. El Protocol en qüestió plantejava que les dones gestants no podien estar acompanyades en el procés de dilatació ni durant el procés del part. Soles se'ls permetia estar acompanyades una vegada haja nascut el bebé, quan la mare puge a planta. 

De fet l'Associació de Matrones de la Comunitat Valenciana, i les mateixes matrones de l'Hospital d'Alcoi havien manifestat el seu total desacord a aquest protocol "per mancar d'evidència científica".