El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Els bombers treballen en la vesprada d'este dissabte per sufocar un incendi forestal declarat en la zona de l'Orxa, entre El Comtat i la Vall d'Albaida, i en el qual treballen 10 mitjans aèris. Han fixat el foc concretament en terme de la Vall de Gallinera. A les 21:00 continua actiu.

Més informació

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Esquerra Unida donava dos opcions als regidors de Muro: o a l’oposició o al grup de no adscrits

En una resolució de la comissió executiva apostaven per un govern progressista amb Compromís i PSOE, però tan sols si Compromís es retractava públicament de la conducta dels últims dos anys, cosa que no té visos d’ocórrer. Així les coses, els dos regidors de Muro han optat per mantindre l’alcaldia des del grup de no adscrits.

La direcció d’Esquerra Unida havia demanat als seus regidors electes a Muro, Gabriel Tomàs i Kike Pascual, que deixaren l’alcaldia i passaren a ser “l’avantguarda progressista” en l’oposició. Era la petició que els feien si no aconseguien cap acord amb la resta de forces d’esquerres del municipi, qüestió impossible donats els fets. Però si no passaven a l’oposició i mantenien la situació actual, amb un govern acordat amb el Partit Popular i Ciutadans, “deixaran de representar a Esquerra Unida i passarien a ser no adscrits”, perquè els estatuts i la política d’aliances d’Esquerra Unida “no permeten, ni per activa ni per passiva, governs de/amb les dretes”.

Així li ho ha fet saber la direcció d’Esquerra Unida a Gabriel Tomàs i Kike Pascual amb una resolució de la Comissió Executiva del passat 28 de juny, i els dos afectats no han esperat que la direcció haja de prendre mesures, sinó que han abandonat de manera voluntària el partit.

Però tot i que Esquerra Unida renuncia als dos regidors i l’alcaldia de Muro per a deixar-la en mans del grup dels no adscrits, asseguren que “entenem i respectem que el col·lectiu d'Esquerra Unida a Muro d'Alcoi no vulga tindre cap tipus d'acord o acostament amb Compromís”. Perquè consideren a Compromís responsable de la situació generada, per “unilateralment expulsar a Esquerra Unida del Govern sense motius justificats ni explicacions” durant la passada legislatura, quan compartiren l’alcaldia dos anys cada partit. Així les coses, han reclamat als responsables de Compromís una “rectificació pública” d’aquests fets, i critiquen que “no han realitzat cap mena d'autocrítica ni correcció, donant validesa així al comportament irresponsable del seu col·lectiu local”.

Posats en contacte amb la direcció nacional de Compromís, asseguren que donen validesa a les decisions preses pel seu portaveu a Muro, Vicent Molina, qui s’ha mostrat contrari des d’un primer moment a cap govern de cooperació amb la dreta; i no consideren que corresponga cap rectificació.