El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estabilitzada la situació a la Residència del Preventori

Des de la Residència Mariola La Asunción asseguren que han rebut un gran suport, tant moral per part de la societat, com de recursos i material per part de l'Hospital i la Direcció de Salut. En el centre, tot l'equip ha treballat de valent, més encara, en les últimes setmanes.
 

S'han complit els 14 dies des del primer cas positiu a la residència de majors Mariola la Asunción del Preventori d'Alcoi, i en aquest temps d'incubació el virus s'ha estés, però s'ha pogut minimitzar, de moment, les conseqüències. Ha faltat una dona major amb patologies prèvies, i dos residents estan ingressats a l'hospital amb evolució positiva.

Ara com ara, 9 de desembre, a la Residència del Preventori hi ha un total de 21 casos positius: 16 residents, dos dels quals estan ingressats a l'Hospital Verge dels Lliris; i 5 treballadors. Són el doble de casos que es van detectar en la primera ronda de proves, només saber que el familiar d'una treballadora havia donat positiu, i fa ja catorze dies, temps d'incubació del virus. "Sabíem que en el període d'incubació podien eixir més positius", explica Carmina Laliga, directora del centre, però els protocols, les proves generalitzades, i els aïllaments, han ajudat que el virus no s'estenga per tota la residència ni que la seua virulència siga més forta del que es podia esperar. Sí que cal lamentar la mort d'una resident, una dona d'avançada edat que també patia patologies prèvies. Perquè cal recordar que la residència del Preventori és per a 'superassistits', persones amb una dependència molt elevada.

Des del centre expliquen que l'evolució dels casos positius que tenen símptomes és favorable, També evolucionen favorablement els dos residents ingressats en planta a l'Hospital, i a un d'ells fins i tot ja l'han retirat la medicació. Els familiars dels casos positius han estat informats diàriament, i des de la residència intenten mantenir el contacte amb la resta de familiars, tot i que reconeixen que la càrrega de treball ara ha crescut i fan el que poden.

Carmina Laliga, qui ha atés ARAMULTIMÈDIA, envia un missatge de tranquil·litat, i agraeix el suport que, assegura, han tingut aquests dies. "No ens sentim a soles, i això és important". Diu que han rebut nombroses mostres de la societat en general, també suport tant en material com en recursos des de l'Hospital. I amb el pla previst per a les residències, també han tingut personal per a cobrir les baixes dels positius o pels confinaments. Això sense obviar el sobreesforç que ha fet tot el personal del centre en les últimes setmanes. Des d'ARAMULTIMÈDIA valorem no sols aquest esforç sinó també la transparència i la transmissió d'informació de primera mà, que ens ofereix una visió de la situació ajustada a la realitat i sense alarmismes.

Pel que fa a la resta de residències de majors d'Alcoi, no s'han detectat de moment més casos positius entre residents. Sí que s'ha registrat dos positius entre el personal de la residència Emilio Sala, que compleixen amb el seu confinament. De tot açò ens parla en el vídeo la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia.