El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estabilitzat l'incendi de Beneixama

Els Bombers treballen en l'extinció. Imatge de GVA del primer dia de l'incendi.

L'incendi a Beneixama ja no té fronts actius ni s'estén sense control. És el primer pas abans de poder donar l'incendi com a controlat. 

El servei d'emergències informa que l'incendi a Beneixama ja està estabilitzat. Molt bona notícia si tenim en compte que ja hem entrat en les hores centrals del dia, quan el risc de propagació del foc és majors. 

A hores d'ara en l'incendi treballen 8 unitats dels Bombers Forestals, 7 autobombes, 2 tècnics forestals, 2 capatassos, 18 vehicles amb 60 Bombers, 9 brigades de Divalterra i 120 militars de l'UME. Pel que fa a mitjans aeris, hi ha 8 d'extinció i 3 de coordinació.

Important treball de les forces d'emergències per controlar un foc que ja ha cremat 900 hectàrees. D'aquestes, vora el 10 per cent és superfície cultivada, segons informen de la Unió de Llauradors. Són sobretot ametlers i oliveres, i la resta de l'espai matolls i pinar, però no tot l'espai cremat és massa forestal. Paco Vañó, secretari comarcal de la Unió, explica que"el que sí que podem dir ja dins de la desgràcia és que queda clar que una vegada més els camps cultivats i en bon estat han actuat de tallafocs i evitat així mals majors; per la qual cosa que s'ha de potenciar l'agricultura i el pasturatge en les nostres zones d'interior per a previndre els incendis". Vañó diu també que es demanarà a les administracions ajudes directes per als agricultors afectats.