El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estem en Guerra

Qui guanya? Salut o Economia?
  • L'últim dia de cole, ens van dir que agafaren els llibres per si no tornaven els xiquets a escola després del Nadal És que ja havien triat Economia sobre Salut?
  • Estem en Guerra, i en Guerra, els pressupostos són de Guerra. Diners per a ajudar a la gent, diners per a la sanitat, diners per a la seguretat.

Supose que eixiran tots els neoliberals a defensar que l'Economia és el primer. Que si es desajusten els beneficis i els ingressos, no eixiran els números a final de Trimestre. I el que no entenem, ni els polítics ni la resta de persones és que estem en Guerra. En Guerra amb la COVID. A què esperem?

Sembla que estiguem esperant que passe el dia de Reis per a tancar-ho tot. Quantes vides s'ha de cobrar la COVID aquest Nadal? 

Ha fet falta que els sanitaris del Mare de Déu dels Lliris, desesperats. filtren un Whatsapp perquè ens mobilitzem? Hauran d'ampliar l'espai de 'Notas necrológicas' de Ràdio Alcoi perquè entren tots els que ens deixaran en les pròrximes setmanes?

Ja ha passat.... en la primera onada no coneixíem algú que hi haguera faltat per la Pandèmia. Ara ja és de domini públic. Tots tenim algun a prop. Açò és seriós.

Estem en Guerra amb la COVID 19 i no podem esperar més, el dia 6 potser és massa tard. I clar que l'Economia és important, i els sectors productius, i els bars, les filaes, els artesans, els diaris i les ràdios i la televisió. Però si seguim així, potser arribe el moment en el qual no hi haja gent que treballe en eixos sectors productius. Sembla que estiguem esperant que arribe el dia 6, quan acabe les compres i les festes per a dir que estem molt xungos.

Estem fotuts, no sabem on clavar-se, tenim por, no veiem els nostres pares, germans ni amics. Però anem als llocs comercials i estan de gom a gom. La gent es fa copes a dos-cents metres de la seu de la Policia la nit de Nadal i ningú no fa res.

Estem en Guerra, i en Guerra, els pressupostos són de Guerra. Diners per a ajudar a la gent, diners per a la sanitat, diners per a la seguretat. Diners per a la conscienciació social. Estem confosos, no podem eixir, però el Nadal no se suspén. No hi ha cap d'any, però les urbanitzacions i les cases de camp bullen de gent ballant i bevent.

Els nostres uelos moren en les residències. Tan difícil és gestionar tres centres de majors? Com pot ser que es contagien amb tot el que sabem i el que ha passat des de març?

No sé si és suficient amb portar-se bé i quedar-se a casa. Jo això ja ho faig. I la cosa no va bé. Què fem? 

L'últim dia de cole, ens van dir que agafaren els llibres per si no tornaven els xiquets a escola després del Nadal. És que ja havien triat Economia sobre Salut?

Natxo Lara, periodista 'anfadat'