El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Francés respon amb duresa al PP i assegura que sí que es va sol·licitar l'1,5% cultural per a Rodes

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano (esquerra), i l'alcalde Toni Francés (dreta).

El Partit Popular d'Alcoi ha emés un comunicat hores deprés de la compareixença de l'alcalde, reiterant que el govern “o va mentir quan va dir que s'havia optat a l'ajuda o va enganyar a l'oposició quan va afirmar que no s'havia presentat”.

El govern municipal, de la mà de l'alcalde Toni Francés, ha contradit les acusacions del Partit Popular, segons les quals els socialistes havien mentit a la ciutadania no havent sol·licitat la subvenció de l'1,5% cultural per a finançar el projecte de l'Illa de Rodes. Francés ha fet públics els documents on consta la sol·licitud que es va tramitar des de l'administració local, així com el justificant d'entrada en el Ministeri de Foment. Ambdós documents amb data de 17 d'agost de 2017.

L'alcalde ha oferit una compareixença pública acompanyat per la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, on ha contestat amb duresa les acusacions del portaveu popular, Quique Ruiz, d'ara fa uns dies. Ha assegurat el primer edil que Ruiz "disposa dificultats per a consolidar el seu lideratge" al capdavant de la formació conservadora, a més d'haver-se "extralimitat", evidenciant un "comportament inaudit". També ha afegit Francés que espera la disculpa pública de Ruiz, davant la qual cosa, si no es compleix, quedaria completament desacreditat.

Recordem que els populars van acusar el govern socialista de mentir als ciutadans, fent-los creure "que es va optar a una subvenció d'1,7 milions d'euros del Ministeri de Foment per a rehabilitar l'illa de Rodes". Segons el portaveu dels populars, hauria sigut el mateix govern qui hauria admés aquest fet en comissió informativa, assegurant que no s'havia aportat nova documentació que li requeria la Conselleria de Cultura per a declarar Rodes com a Bé d'Interés Cultural, pas necessari per a optar a l'ajuda de l'1,5% cultural.

Aquesta versió ha sigut desmentida per l'alcalde, afirmant que allò que es va transmetre en comissió informativa és que encara no es disposava de la documentació necessària per a demostrar la sol·licitud. "Abans de realitzar aquesta greu denúncia s'haurien d'haver posat en contacte amb la regidora de Turisme" ha conclòs Francés.

Resposta dels populars

El Partit Popular d'Alcoi ha emés un comunicat hores deprés de la compareixença de l'alcalde, reiterant que el govern “o va mentir quan va dir que s'havia optat a l'ajuda o va enganyar a l'oposició quan va afirmar que no s'havia presentat”. Ruiz assegura el següent: “És mentida que el Govern afirmara que no disposava de la documentació necessària per a demostrar la sol·licitud. Directament va afirmar que no s'havia presentat a les ajudes del Ministeri de Foment”, recalca Ruiz.