El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quique Ruiz, portaveu popular: "És inadmissible que sense cap tipus de pudor s'enganye obertament als ciutadans"

Quique Ruiz explica que ara demanaran els informes d'altres peticions de subvencions, com ara l'anunciada per al Molinar, perquè fer comprovacions. El portaveu popular critica que els socialistes fan "una estratègia en què fan propaganda de fer molta cosa, però no està fent-se res".

Els populars asseguren que el govern d'Alcoi "ha mentit sense cap tipus de pudor", i que ho ha fet "en el saló de plens, enganyant a tota la ciutadania". Ho diuen respecte a la petició de l'ajuda de l'1,5 per cent cultural per a Rodes: des del govern asseguraven que no van accedir a l'ajuda i, segons els populars, ara reconeixen que ni tan sols la van demanar.

Els populars asseguren que el govern municipal ha mentit als ciutadans, i que ho ha fet en el saló plenari, "en seu parlamentària, enganyant a tota la ciutadania". El portaveu Quique Ruiz assegura que, després d'investigar i preguntar al govern, els ha reconegut que mai van demanar l'ajuda de l'1,5 per cent cultural al Ministeri de Cultura per a l'Illa de Rodes. I ho reconeix ara, critica Ruiz, després de dos anys assegurant que s'havien fet els tràmits i no s'havia accedit a l'ajuda.

Quique Ruiz considera que "el govern d'Antonio Francés ha defraudat als ciutadans i ha perdut tota credibilitat. En un projecte tan important, fer creure als ciutadans que estan treballant quan no han fet res al respecte, és prendre'ls el pèl".

Quique Ruiz recorda la cronologia, i explica que en març del 2017 el govern anuncia que optarà a l'1,5 per cent cultural per a Rodes, que suposava una inversió d'entre 1,7 i 2 milions d'euros. Per a demanar l'ajuda era necessari obrir expedient per a demanar la declaració de Bé d'Interés Cultural per a Rodes, i així es fa en juliol del mateix any. En gener de l'any 2018 es fa pública la resolució de les ajudes, i el projecte d'Alcoi no està, situació que en el seu moment va generar crítiques de Compromís Alcoi.

El portaveu popular Quique Ruiz assegura que la versió del govern socialista era que el projecte d'Alcoi no va aconseguir la subvenció. I remet concretament a la sessió plenària de desembre del 2018, quan, a preguntes dels populars, el govern va assegurar que tan sols s'havien acceptat dos projectes valencians dels 60 presentats, "evidentment no va ser el de la ciutat d'Alcoi el que es va beneficiar d'aquesta convocatòria".

Però en l'última comissió d'obres i serveis, Quique Ruiz diu que el govern reconeix que va desistir en la petició de BIC, i que per tant tampoc havia demanat la subvenció cultural. "Fins ara intuíem que teníem un govern que no governa. Però Alcoi no es mereix un govern que menteix obertament als ciutadans". Per a Quique Ruiz, aquesta situació ha obert una escletxa en la credibilitat del govern socialista, i per això ara demanaran expedients d'altres ajudes anunciades per a comprovar-les.