El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi abordarà amb Compromís la possibilitat d'un pacte electoral després del Nadal

Membres de les dues formacions en meitat d'una concentració per demanar un finançament just / Facebook. Guanyar Alcoi

En Compromís Alcoi asseguren que cap representant de Guanyar Alcoi s'ha adreçat formalment a la formació valencianista, des d'on s'han assabentat de l'oferiment únicament a través de la premsa.

La plataforma ciutadana s'ha plantejat la segona setmana de gener com a data d'inici de les negociacions per assolir un pacte preelectoral amb Compromís Alcoi. La proposta, encara que havia sigut plantejada per Guanyar en assemblea ciutadana, encara no ha sigut comunicada formalment a Compromís. ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb les dues parts per conéixer quina és la predisposició a assolir aquesta confluència.

En Compromís Alcoi asseguren que cap representant de Guanyar Alcoi s'ha adreçat formalment a la formació valencianista, des d'on s'han assabentat de l'oferiment únicament a través de la premsa. Ivorra considera "estranya" la possibilitat, i creu que es tracta més "d'un gest de cara a la galeria" que d'una petició formal. A més recalca la dificultat de constituir una plataforma conjunta, ja que Compromís és per si mateixa una confluència de distintes formacions polítiques. D'altra banda, recorda Ivorra, aquesta mena d'estratègies preelectorals han de comptar amb el vistiplau de la direcció autonòmica del partit. No obstant això, des de Compromís no descarten els acords o la bona entesa amb altres grups municipals -tal com ja hauria ocorregut en el passat- sempre que aquests entronquen amb els objectius polítics de la formació valencianista.

Des de la coordinadora de Guanyar Alcoi no consideren que l'anunci de la possible confluència siga "una estratègia política soterrada" sinó una simple acció que es mou "dintre de la normalitat i de la transparència". Respecte a l'absència de contactes previs asseguren "que són dates complicades" per a mantenir aquesta mena d'aproximacions, però que després de Reis tractaran de parlar amb Compromís. 

Allò que s'hauria de definir en aquests encontres és la fórmula amb què constituir la confluència, i més tenint en compte que la disciplina de partit dictada des de València condicionaria la decisió de Compromís Alcoi. En aquest sentit, a la Coordinadora de Guanyar són conscients que "no hi ha res tancat", pel que s'asseuran a parlar amb l'objectiu "d'unir esforços i crear un projecte il·lusionant i plural".