El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi lamenta que el govern porte a tribunals la sanció d'Inspecció de Treball

Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi.

La plataforma municipalista considera que el govern municipal "avala la precarietat laboral" i critica "la peculiar manera d'entendre els drets laborals per al govern de Toni Francés: només es respecten si un jutge els obliga".

Comissions Obreres ha denunciat l'Ajuntament d'Alcoi per la situació del personal subvencionat, en concret pels joves contractats el 2018 amb una subvenció autonòmica. Inspecció de Treball ha sancionat al consistori, des d'on han recorregut la sanció davant els tribunals.

Doncs bé, des de Guanyar Alcoi lamenten que l'Ajuntament porte el tema als tribunals i consideren que l'Ajuntament hauria d'haver acceptat el pagament.


A continuació, la nota íntegra facilitada per Guanyar Alcoi:

 

 

Guanyar reclama que el govern de Toni Francés no avale la precarietat laboral

La denúncia de CCOO ha posat en evidència el poc respecte del govern del PSOE pels drets laborals.

Guanyar ja va demanar que no es pagarà menys als treballadors del programa AVALEM i el regidor Alberto Belda es va negar.


 

Per a Guanyar Alcoi, la denúncia del sindicat CCOO ha posat sobre la taula la peculiar manera d’entendre els drets laborals per al govern de Toni Francés: només es respecten si un jutge els obliga. Per a la plataforma no es pot acceptar que es pague als treballadors menys del que els correspon. No són pocs els ajuntaments d’altres localitats que han assumit que si la subvenció de la Generalitat Valenciana no arriba al nivell salarial de la funció que desenvolupen, ho afegeixen de les arques municipals. Però el regidor Alberto Belda es va negar a la petició que va fer Guanyar fa ja un any. Per a la regidora de la formació municipalista, Sandra Obiol: “ens resulta d’un cinisme aclaparant que diguen que estan promovent l’ocupació a Alcoi, que es facen una foto i la seua corresponent nota de premsa amb tota la gent que entrarà a treballar eixe any i que la veus il·lusionada, i que els paguen menys del que pertoca. Ja no em sorprèn que actuen així però encara m’indigna profundament que diguen que fan polítiques progressistes quan en realitat fan com la dreta.”

Per a Guanyar haguera sigut més positiu que el govern de Toni Francés acceptara fer el pagament i que no convertira aquesta situació en un afer judicial, perquè afecta a ciutadans i ciutadanes i perquè hi ha recursos públics en joc. Segons Obiol: “no entenem per quina raó ho duen tot als jutjats, com si no tingueren capacitat per a decidir. També van fer el mateix amb les demandes de conciliació dels treballadors i treballadores municipals. Al final estan jugant amb els drets de les persones afectades i amb els diners dels alcoians i alcoianes.”