El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar lamenta el "caos i la manca d'informació" amb els problemes d'aigua a Alcoi

La portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, reclama explicacions a l'Ajuntament per "la contaminació de la xarxa d'aigua potable". Consideren que la informació no ha sigut l'adequada i ha generat molta incertesa en els veïns. 

Tres barris d'Alcoi; Batoi, Santa Rosa i la part alta de l'Eixample, tenen restriccions en el consum de l'aigua perquè per terbolesa, segons informa Aqualia. L'Ajuntament alertava ahir dimarts 21 de gener per xarxes, demanant als veïns de les zones afectades que no consumiren l'aigua. 

La portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, explica que "des de la primera alerta, han estat desenes els ciutadans que han publicat a les mateixes xarxes socials les seues preguntes i preocupacions, sense obtindre cap resposta per part dels responsables de l'administració. Hores i hores fins que s'editara el post de Facebook indicant quins eren els carrers afectats, perquè ni tan sols els veïns i veïnes sabíem si entràvem en la zona contaminada per la inconcreció dels missatges. I hem hagut d'esperar fins les 11.30h de hui dimecres, per a que, després d'una allau de queixes, l'Ajuntament penge una carta d'Aqualia, que tampoc aclareix massa sobre l'origen del problema ni la seua solució". Obiol assegura que "el telèfon informatiu d'Aqualia no resol els dubtes, l'Ajuntament desinforma des de les xarxes, els usuaris de les xarxes pengen missatges dient que a les seues cases no han tallat l'aigua, i a més ix de color marró. No tenim ni idea de l'origen ni la naturalesa de la filtració, seguim esperant els resultats de l'analítica sobre la potabilitat de l'aigua... Es poden fer les coses pitjor?".

Des de Guanyar Alcoi consideren el tema molt delicat, i demanen públicament explicacions al regidor d'obres Jordi Martínez. Recorden també que el dipòsit de Barxell ja va presentar problemes el 2016, i reclamen compromís per un eficient servei de l'aigua potable.