El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar votarà en contra dels canvis en la Cavalcada

No valoren el canvi, però consideren que la decisió s'ha pres amb presses i sense comptar amb la ciutadania ni comerciants. Sandra Obiol reclama que després de 8 anys "el govern aprenga a gestionar"

Guanyar Alcoi considera que els canvis anunciats per a la Cavalcada del pròxim 5 de gener "són una nova mostra de com treballen al govern del PSOE: a bacs". La portaveu Sandra Obiol explica que no es mostren en principi contraris al canvi, "entenent que pot ser un canvi raonable i que si les entitats promotores ho consideren positiu, s'ha de valorar la seua pertinència"; però considera que en aquest cas "les maneres invaliden el resultat".

Per una banda Obiol lamenta que no s'ha comptat amb la participació de tots els agents implicats, perquè tot i que ha sigut una decisió consensuada amb les associacions participants en la Cavalcada, no s'ha consultat a associacions de veïns i comerciants, o a la ciutadania, "la gent que hi gaudeix que dóna veritable sentit a aquesta festa". També critica les presses, "fer les coses bé haguera significat començar en febrer a parlar del tema, a veure totes les conseqüències que podria implicar un canvi així, quins beneficis i quins costos".

Però també assenyala certes incongruències, com apostar per la Ciutat de la Infància però fer aquest tipus de canvis; o promocionar turísticament la Cavalcada "i que no es tinga en compte que això implicarà més afluència de gent que pot fer molt complicada la gestió d'aquestes persones".

Totes aquestes qüestions han fet que Guanyar Alcoi decidisca votar en contra dels canvis en el plenari extraordinari previst per al 16 de desembre. "Prendre la decisió de canviar les nostres tradicions per a millorar-les és totalment legítim i raonable. Amb això nosaltres no tenim cap problema. Fins i tot si fora una decisió reflexionada i participada amb la ciutadania i no anara bé, que finalment ens equivocàrem, no ho veuríem malament perquè la gestió, també si es fa bé, té aquestes coses: no sempre s'encerta. Però fer-ho així, amb presses, a dues setmanes de la Cavalcada, sense un procés participatiu real, ens sembla un despropòsit. Sembla com si volgueren equivocar-se aposta. Esperem, pel bé de la ciutat, que el govern del PSOE acabe ja amb aquesta manera de funcionar, Alcoi es mereix que, almenys, es pensen bé les coses. Demanem, en resum, que aquesta decisió s'adopte de forma consensuada, i per a la Cavalcada de 2021", conclou Sandra Obiol.