El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

INDUSTRI.ART, la plataforma per a donar suport al teixit cultural alcoià

El logotip creat per Pepe Valiente, de l’empresa Branz Studio.

L'aposta municipal està englobada dins del Pla Reactiva Alcoi per al teixit cultural que suposarà una inversió global de 200.000 € per als diferents sectors culturals.

Alcoi crea la plataforma INDUSTRI.ART, una iniciativa que compta amb la col·laboració d'un centenar d'artistes i que naix amb vocació d'enriquir el teixit cultural alcoià.

La Regidoria de Cultura ha treballat durant el confinament per a incorporar, de moment,  més de 100 artistes de diverses disciplines: pintors, il·lustradors, vídeo-artistes, escultors, ceramistes o dissenyadors, entre altres. La incorporació de noves i nous professionals està sempre oberta. L'aposta municipal està englobada dins del Pla Reactiva Alcoi per al teixit cultural que suposarà una inversió global de 200.000 € per als diferents sectors culturals.

Aportarà noves formes de donar a conéixer totes les creacions plàstiques tant en les xarxes com en les noves iniciatives digitals. També es complementa amb les accions convencionals de circuits artístics com són les exposicions o l’activitat de les galeries.

INDUSTRI.ART porta associada una sèrie de tallers i activitats orientats a l’adquisició d’habilitats, l’elaboració i el finançament de projectes, la gestió econòmica o aspectes de legislació i mecenatge. També oferirà un canal d’informació especialitzat en concursos, beques de formació o residències. Les i els teòrics, investigadors, curadors i promotors culturals tenen també un espai per a poder donar difusió a tot el seu treball.

El regidor de cultura, Raül Llopis, explica que "a través d’INDUSTRI.ART, els i les artistes plàstiques tindran una finestra oberta a les xarxes,  dinamitzada per tot el conjunt que la forma. S’ha de tenir present que l’art és una activitat que genera economia, tot allò que es mou al seu voltant crea un circuit important que ara, simplement, ha de canviar de format".