El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Interposades més de 70 sancions en Alcoi per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma

Aquestes més de 70 sancions són les interposades per la policia local, les quals s'haurien de sumar a les que haja interposat la policia nacional.

És el balanç en Alcoi de les dos primeres setmanes d'entrada en vigor de l'estat d'alarma. La policia local ha interposat més de 70 sancions per saltar-se de les restriccions imposades per l'estat d'alarma. La casuística de les infraccions és diversa, i les sancions que es contemplen poden anar des dels 100 € fins a pena de presó. Els agents pentinen fins i tot les xarxes socials per tal d'identificar potencials infractors.

Aquestes més de 70 sancions són les interposades per la policia local, xifres facilitades pel regidor de Seguretat, Raül Llopis, les quals s'haurien de sumar a les que haja interposat la policia nacional. Encara que no tenim xifres específiques d'aquestes últimes per a Alcoi, fa pocs dies sabíem que a la província d'Alacant eren vora 6.000 les propostes de sanció tramitades per la policia nacional i la guàrdia civil.

"Les infraccions són molt diverses, des de gent que les comet de manera inconscient, a altres que ho fan de forma premeditada i inclús reincidentment" relata Llopis, qui apunta a la pràctica quotidiana de tirar la brossa com una de les accions que utilitzen alguns per no complir amb les restriccions.

Una de les pràctiques més curioses que estan realitzant els agents de policia és la de rastrejar infraccions a través de la xarxa. Hi ha persones que continuen organitzant encontres als seus domicilis, tot i que està terminantment prohibit. Alguns inclús fan constar aquestes infraccions als seus perfils en xarxes socials, a través dels quals la policia es val en la seua tasca.

Reestructuració de l'operatiu

Amb l'entrada en vigor de l'estat d'alarma els cossos de policia de les corporacions locals es troben integrats en un dispositiu coordinat pel Ministeri de l'Interior. La policia local d'Alcoi ha adoptat certs protocols, coordinats amb la policia nacional, juntament amb la qual realitzen controls en les eixides i entrades de la ciutat, i patrullen la ciutat per a identificar possibles infractors.

D'altra banda, els efectius han sigut proveïts de material de protecció (guants, gels hidroalcohòlics...) provinent molt d'ell de donacions per part d'empreses i institucions.