El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ix a concurs públic la concessió de serveis per la realització de la campanya anual de funcions del Betlem de Tirisiti per 156.000€

En quant a les representacions, tot seguirà igual, seguirà fent-se al Teatre Principal de la manera que se solia fer.

Ja s'ha obert el termini perquè les empreses interessades puguen presentar-se, tot i que és coneguda l'experiència de La Dependent en estes funcion. La licitació s'ha fet seguint les recomanacions dels tècnics per a ajustar-se a la legalitat de la nova llei de contractes.

Acaba d’eixir publicada la licitació per a la concessió de serveis per a posar en marxa i execució artística i tècnica de la campanya anual de funcions del Betlem de Tirisiti. Una important novetat, tenint en compte que fins el moment, l’empresa encarregada de les funcions ha sigut la Depenent. L’apertura a concurs públic vol dir que ara qualsevol empresa interessada pot presentar-se per a dur endavant les funcions, tenint en compte que el material i l’espai on es representa son propietat de l’Ajuntament.

Durant anys s’ha anat canviat de fórmula. S’havia fet com una concessió de serveis, per exemple, o la més recent, amb un contracte artístic. Aquest canvi en les fórmules s’ha anat fent, segons explica el regidor de cultura, Raúl Llopis, per a intentar adaptar-se a la nova legalitat de la llei de contractes. La recomanació dels tècnics ha sigut que es llançarà a concurs públic: “Hi ha que tindre en compte que no hi ha exemples pareguts. Son diferents funcions, un mateix dia i amb un pagament que realitza el propi espectador. No hi ha ningun contracte similar en cap Ajuntament i ens ha costat trobar la fórmula”, explica el regidor.

Fer-ho d’aquesta manera permet també que l’empresa concesionaria tinga un ‘parapeto legal’, per exemple, per a poder fer reclamacions, assegura Llopis.

En quant a les representacions, tot seguirà igual, seguirà fent-se al Teatre Principal de la manera que se solia fer.