El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Javier Darias, premi nacional de composició, obri les portes de sa casa a ARAMULTIMÈDIA

Darias es va formar com a químic especialitzat en ceràmica i va iniciar la seua carrera en els anys 70, combinant diferents manifestacions artístiques com ara la pintura, escultura, dibuix i collage, fotografia o noves grafies.

El compositor, investigador i docent ens ha rebut a 'Terra de Lorna', la finca familiar on va néixer i on disposa de la seua residència habitual. Allí ens ha parlat de la seua extensa i dilatada trajectòria, així com de l'efecte que suposa ser reconegut com un dels millors compositors d'aquest país.

Darias s'ha convertit en el quart valencià a rebre el premi nacional de música en la categoria de composició, el més prestigiós a l'estat en aquesta matèria i dotat de 30.000 €. El seu nom s'uneix doncs al dels compositors Rodríguez Albert, Carles Santos, i sobretot al del mestre Joaquin Rodrigo.

El jurat encarregat de concedir-li el premi ha valorat la qualitat i solidesa de la seua obra, a l'igual que la seua important faceta d'investigador musical amb la publicació de significatius estudis al voltant de les teories escalístiques.

D'aquests temes hem parlat amb ell, a més de la seua tasca docent al capdavant de l'Escola de Composició i Creació Artística (ECCA), dels seus referents artístics, o d'altres passatges menys coneguts de la seua trajectòria.

L'idíl·lic escenari d'aquest encontre ha sigut 'Terra de Lorna', la finca enclavada als peus de la Serra de Mariola, on Darias ha rebut cordialment l'equip d'ARAMULTIMÈDIA.