El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jordi Sedano s'acomiada: "M'he sentit tremendament volgut, i és una cosa que no meresc i que no té preu".

Maribel Sánchez i Lucía Granados també abandonen la política activa, tot i que no es donen de baixa de Ciutadans i continuaran treballant pel partit.

Regidor, tinent d'alcalde, alcalde, i oposició, amb el PP i Ciutadans. 20 anys involucrat en la vida institucional alcoiana, que ara arriben a la seua fí. I de manera agredolça: Sedano anuncia que es dóna de baixa del partit Ciutadans per a ser del grup dels No Adscrits els últims dies de la seua activitat política.

Jordi Sedano anuncia que es dóna de baixa de militància de Ciutadans, i els dies que queden de legislatura formarà part del grup dels No Adscrits. Ho fa en suport a José Miguel Antolí, que fa poc també va fer el mateix moviment, després dels conflictes en el partit per la proclamació de l'actual candidata Rosa García.
Però també és simbòlic, per uns dies, perquè realment Jordi Sedano el que farà d'ací a una setmana és deixar la política activa. Per això ha fet una convocatòria de premsa, a la que ha acudit prou públic del món polític alcoià, i on ha valorat els seus 20 anys dins de l'Ajuntament. "Estic ací per a donar gràcies a tots els alcoians. Vull molt la meua ciutat, segurament siga la meua debilitat", i demana "perdó per les errades que, de segur, he comés, perquè en la gestió es cometen errors". Però reconeix que "malgrat els problemes, m'he sentit tremendament volgut, una cosa que no meresc i que no té preu".

Jordi Sedano va començar com a regidor de festes l'any 2000 amb Miguel Peralta com alcalde, i abans de ser alcalde va ser regidor del centre de dades, regidor de personal, i fins i tot per un dia, regidor d'esports. Després va ser tinent d'alcalde, i alcalde d'Alcoi des de l'any 2003 fins al 2011. En l'any 2012 és quan se separa del Partit Popular i passa al grup dels no adscrits, per posteriorment ajudar en la fundació de CDAL. Finalment, va accedir com a regidor a l'Ajuntament per Ciutadans, on ha estat les últimes dos legislatures.

Sedano, molt agraït amb Mari Carmen Mira

Però ara deixa el partit, perquè considera que "el que ha fet el partit des de Madrid, a dit, i contra el sentir dels mateixos militants, és una autèntica vergonya, inexplicable i indigna, que va contra el sentit comú i l'honra de les persones". Pel que fa al cap del partit, Albert Rivera, "li diria que baixe dels núvols, que s'aparte dels aduladors i dels que li diuen a l'orella que tot va bé". Sedano creia que Ciutadans era un partit liberal, "de centre per fer bisagra amb el PP i el PSOE, i ara sembla que volen passar al PP per la dreta. Era progressista i liberal, i hui no ho és".

També ha tingut paraules per al Partit Popular, el partit en el qual es va iniciar, i considera que "va ser un moment difícil, vam ser víctimes d'una guerra fratricida en el si del partit, i quan hi ha una guerra entre germans, això és duríssim. Però els vull, els respecte, i tots vam ser víctimes d'un procés, tots vam patir les conseqüències".

Jordi Sedano ha estat acompanyat en el seu acomiadament per Mari Carmen Mira, Mario Santacreu, Rafa Sanus i José Miguel Antolí. A la sala de premsa també s'han apropat regidors de diferents partits polítics.