El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Comunitat Valenciana supera els 1.000 afectats

Lamentem 33 morts a la Comunitat Valenciana, però per contra, ja comptabilitzem 20 persones curades. Estem en la part ascendent de la corba i les xifres creixen, però conselleria agraeix el comportament exemplar de la ciutadania en aquest moment.

La província d'Alacant registra 372 casos, quasi la meitat en els últims dos dies. La consellera Ana Barceló confirma que "els positius s'han disparat" pel nombre de professionals afectats a l'Hospital General d'Alacant i els positius de la residència de majors d'Alcoi. Dades que responen al fet que estem en la part ascendent de la corba, i des de Sanitat agraeixen el comportament "exemplar" de la ciutadania en aquest moment.

Les dades oferides per la consellera Ana Barceló aquest 20 de març, i que són les arreplegades fins al 19 de març a les 20 hores, marquen en 1.105 els positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana. Vora el 77 per cent dels afectats són majors de 75 anys

Els nous des de l'última tanda de dades són 184, 34 en la província d'Alacant, la que menys, davant els 45 de Castelló o 105 en València.

Hi ha ingressades 378 persones, 151 a la província d'Alacant, I d'ells, 24 estan a l'UCI en hospitals alacantins, 71 a tota la Comunitat. Hem de lamentar 9 noves morts, que eleven a 33 el total en la Comunitat Valenciana, 17 a la província d'Alacant. Però també en les últimes hores s'ha produït 1 alta hospitalària, i ja són 20 les persones curades, 7 en la nostra província.

La província d'Alacant compta ara mateix amb 372 positius, dels quals, quasi la meitat s'han produït en els últims dos dies. La consellera Ana Barceló explica que aquest increment es deu al focus de la residència de majors d'Alcoi, i a l'elevat nombre de professionals afectats a l'Hospital General d'Alacant. La xifra total de professionals sanitaris que han donat positiu a hores d'ara a tota la Comunitat és de 180.

Dins de la incertesa que ens genera aquesta situació, nova per a tots, les reaccions de la ciutadania en general són exemplars. Més d'1,8 milions de persones ja s'han fet l'autotest habilitat a la web de sanitat. Ana Barceló explica que en la pròxima setmana i mitja s'espera un increment de casos fins que arribem al punt alt de la corba, i diu a la ciutadania que "continuem com estem fent-ho, exemplarment, mantenint no sols la distància sinó confinats en casa. El comportament fins ara de la Comunitat Valenciana és exemplar, continuem fent-ho".