El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació celebra un plenari 'online' per aprovar 3 milions d'euros en ajudes

Plenari a la Diputació d'Alacant / Diputación de Alicante Facebook

Es tracta d'una primera partida de tres milions d'euros amb la qual es vol ajudar als ajuntaments de menys de 30.000 habitants.

La Diputació d'Alacant celebra per primera vegada en la seua història un plenari 'online' per a aprovar un paquet d'ajudes de 3 milions d'euros destinat a col·laborar amb els ajuntaments en la despesa social que està ocasionant la crisi del coronavirus. La sessió té lloc aquest dimecres 25 de març.

Segons ha explicat el president de la Diputació, Carlos Mazón, les circumstàncies derivades de la pandèmia, "han portat a celebrar aquesta sessió, de manera excepcional i inèdita, sense la presència física dels 31 diputats que conformen la corporació provincial, els qui seguiran el ple online i emetran els seus vots des dels seus propis domicilis".

El ple extraordinari i urgent té previst aprovar una primera partida de tres milions d'euros amb la qual es vol ajudar als ajuntaments de menys de 30.000 habitants a fer front a les necessitats socials que la pandèmia aquesta generant en els municipis. Açò inclourà sufragar despeses com l'ajuda domiciliària, especialment, a persones majors, amb discapacitat o en situació de dependència, o el trasllat als domicilis, en cas de necessitat, de serveis de rehabilitació o teràpia ocupacional.

Aquestes ajudes comptaran a més de manera excepcional de transferències de despesa anticipada de fins al 75% per a no perjudicar la tresoreria dels municipis més necessitats.

Un assistent virtual per a atendre dubtes

L'ens provincial oferirà també als ajuntaments de la província la inserció a les seues pàgines web d'un assistent virtual especialitzat en informació sobre el coronavirus. L'assistent -anomenat Carina- ja es pot utilitzar al web de la Diputació, i es troba operatiu les 24 hores de dia.

Assistent virtual al web de la Diputació