El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

Arriben els dies grans de la Setmana Modernista d'Alcoi. El cap de setmana del 20 al 22 de setembre, el poble d'Alcoi canvia d'època i es trasllada al segle XX. Per anunciar-ho, el periodista Aimar Bretos és l'encarregat de fer el pregó d'aquesta tercera edició. 

Més informació

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

La futura unificació del Bosco continua: acabat el plec de redacció del projecte

Reunió de portaveus per a parlar de l'estat del plec de redacció. Imatge de l'Ajuntament de Cocentaina

L'esperada unificació del Bosco de Cocentaina és un procés a llarg termini que s'enceta ara amb la redacció del projecte. El plec ja s'ha traslladat a l'oposició perquè la intenció és aprovar-ho en el pròxim plenari i que estiga licitat a principis del 2019.

És un camí lent però amb un objectiu clar, complir amb una de les reivindicacions educatives més antigues de Cocentaina. L'objectiu és que en 4 anys la unificació dels dos centres que conformen el col·legi El Bosco, siga una realitat. I ara arriba el moment d'iniciar-ho tot amb la redacció del projecte. El plec de condicions ja està acabat i s'ha passat als grups de l'oposició, amb la intenció d'aprovar-ho en el plenari municipal del pròxim 25 d'octubre. A principis del 2019 començaria la redacció del projecte, en la que es comptarà amb les aportacions del col·legi.

L'alcaldessa de Cocentaina i també regidora d'educació, Mireia Estepa, assegura que "s'ha treballat a destall, en un temps rècord, amb aquest plec perquè la unificació del Bosco és prioritària i el nostre compromís amb la comunitat educativa és ferm". Així, recorda els terminis fins ara, des que el 22 d'agost la Conselleria d'Educació donara la competència a l'Ajuntament per a preparar el plec, i tan sols una setmana després el consistori ,ja havia preparat un primer esborrany. En setembre es feren diverses reunions entre tècnics i arquitecta municipal per a revisar i modificar el plec, que finalment estava enllestit la primera quinzena d'octubre.

Mireia Estepa explica que ara s'ha traslladat als grups de l'oposició perquè puguen estudiar-lo, en una reunió a la qual acudiren "tots els representants polítics, excepte el portaveu del Col·lectiu 03820-Compromís". També els ha explicat les expectatives ara: la licitació de la redacció del projecte es pot allargar dos mesos, "ja que per la seua quantia econòmica i per la seua duració s'ha de publicar al Diari Oficial de la Unió Europea, per aquest motiu els terminis són més llargs que de costum". Tot i això, la intenció seria que es licitara a principis del 2019, "moment en què posarem en comunicació a l'arquitecte amb l'escola per recollir les seues propostes i que formen part del projecte, sempre que Conselleria ens ho permeta", explica Estepa.

Tot i que els temps són ràpids, Mireia Estepa sí que demana reflexió perquè "hem de ser conscients que és una obra importantíssima i complicada i que fer les coses bé comporta estudiar-les amb deteniment, no volem cap error per al futur".