El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La futura unificació del Bosco continua: acabat el plec de redacció del projecte

Reunió de portaveus per a parlar de l'estat del plec de redacció. Imatge de l'Ajuntament de Cocentaina

L'esperada unificació del Bosco de Cocentaina és un procés a llarg termini que s'enceta ara amb la redacció del projecte. El plec ja s'ha traslladat a l'oposició perquè la intenció és aprovar-ho en el pròxim plenari i que estiga licitat a principis del 2019.

És un camí lent però amb un objectiu clar, complir amb una de les reivindicacions educatives més antigues de Cocentaina. L'objectiu és que en 4 anys la unificació dels dos centres que conformen el col·legi El Bosco, siga una realitat. I ara arriba el moment d'iniciar-ho tot amb la redacció del projecte. El plec de condicions ja està acabat i s'ha passat als grups de l'oposició, amb la intenció d'aprovar-ho en el plenari municipal del pròxim 25 d'octubre. A principis del 2019 començaria la redacció del projecte, en la que es comptarà amb les aportacions del col·legi.

L'alcaldessa de Cocentaina i també regidora d'educació, Mireia Estepa, assegura que "s'ha treballat a destall, en un temps rècord, amb aquest plec perquè la unificació del Bosco és prioritària i el nostre compromís amb la comunitat educativa és ferm". Així, recorda els terminis fins ara, des que el 22 d'agost la Conselleria d'Educació donara la competència a l'Ajuntament per a preparar el plec, i tan sols una setmana després el consistori ,ja havia preparat un primer esborrany. En setembre es feren diverses reunions entre tècnics i arquitecta municipal per a revisar i modificar el plec, que finalment estava enllestit la primera quinzena d'octubre.

Mireia Estepa explica que ara s'ha traslladat als grups de l'oposició perquè puguen estudiar-lo, en una reunió a la qual acudiren "tots els representants polítics, excepte el portaveu del Col·lectiu 03820-Compromís". També els ha explicat les expectatives ara: la licitació de la redacció del projecte es pot allargar dos mesos, "ja que per la seua quantia econòmica i per la seua duració s'ha de publicar al Diari Oficial de la Unió Europea, per aquest motiu els terminis són més llargs que de costum". Tot i això, la intenció seria que es licitara a principis del 2019, "moment en què posarem en comunicació a l'arquitecte amb l'escola per recollir les seues propostes i que formen part del projecte, sempre que Conselleria ens ho permeta", explica Estepa.

Tot i que els temps són ràpids, Mireia Estepa sí que demana reflexió perquè "hem de ser conscients que és una obra importantíssima i complicada i que fer les coses bé comporta estudiar-les amb deteniment, no volem cap error per al futur".