El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La incidència de coronavirus puja i tornem a risc baix amb 27 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 8 de juny, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 13.503 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 38 de l'última quinzena. Hem perdut 416 persones. 
 

La incidència puja a quasi tots els departaments valencians, i tan sols hi ha tres que es mantenen per sota dels 25 casos per cada 100.000 habitants. A les nostres comarques hem sumat 17 nous casos en el cap de setmana. 

La incidència torna a pujar lleugerament i dins del monitoratge que fa la Generalitat Valenciana ja no apareixem en verd, com a 'nova normalitat', sinó que tornem a estar en risc mínim. No som els únics, quasi tots els departaments valencians han incrementat la incidència. Al voltant nostre, tots estan en baix risc excepte la Marina Baixa i Oriola; i la incidència més alta la trobem al departament d'Elx, on superen els 100 casos per cada 100.000 habitants. El nostre departament ha sumat en el cap de setmana 17 nous casos. La visió positiva és que són menys casos que en la passada actualització de divendres, quan en vam sumar 29. La negativa és que són més que els que estàvem habituats en maig, i la incidència continua pujant.

Per municipis, Alcoi ha sumat 7 nous positius, Ibi 4, Castalla 2, i els altres quatre estan repartits entre Cocentaina, Muro, Beniarrés i Millena. Banyeres no suma cap cas nou, i manté la baixa incidència que tenia divendres. Aquest són els 8 municipis, dels 32 del departament de Salut, que presenten algun cas en els últims 14 dies. La resta continuen nets. 

Cal recordar que aquest 8 de juny han desaparegut algunes de les mesures que estaven actives des de fa més d'un any, com el toc de queda, les reunions en domicilis privats i el màxim de 10 persones per grup. També s'ha obert la Comunitat Valenciana al turisme i residents d'altres autonomies. La vacunació continua i aquesta setmana a les comarques ja han rebut la primera dosi els nascuts en 1970. Són una barreja de moltes circumstàncies a les quals cal afegir el temps per a saber com evolucionen, així que tot i la millora palpable de la situació respecte a fa un any, encara no podem oblidar algunes precaucions a títol individual com higiene, distància, evitar aglomeracions i, sobretot, cuidar-se molt.