El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Justícia torna a La Salle d'Alcoi l'aula de Batxillerat suprimida a 2017

La Salle / LCR

La Salle va rebre la confirmació de la supressió de l'aula en maig de 2017.

El Col·legi La Salle d'Alcoi recupera l'aula de Batxillerat que Conselleria va suprimir en 2017. El Tribunal Suprem no admet el recurs de cassació de Conselleria i a Justicia li dóna la raó a La Salle. El centre se sent "aliviat i alegre", però al mateix temps "trist" pels alumnes que han hagut d'abandonar el col·legi en aquests anys anteriors.

El Tribunal Suprem ha dictat la providència contra la sentència del TSJ de la Comunitat Valenciana i dóna la raó a La Salle. Els arguments que dóna el Tribunal Suprem fa referència a sentències anteriors "on es fixa com a doctrina que el règim de concerts generals resulta d’aplicació a la renovació dels concerts singulars, com el del Batxillerat, signats per les comunitats autònomes en els nivells no obligatoris, quedant subjectes al règim previst en els reglaments de normes bàsiques sobre concerts educatius", segons es pot llegir en el comunicat enviat pel centre educatiu.

La Comunitat Educativa del Col·legi La Salle se sent "aliviada i alegre" perquè el sentit de la providència és al seu favor, però al mateix temps se senten "tristos" perquè han estat molts els alumnes i moltes les famílies que al llarg d’aquest temps "s’han vist forçades a abandonar el col·legi on havien passat tots els anys d’escolarització". A més, asseguren que són molts els que "no han pogut escollir de forma lliure l’educació que desitjaven".

Des del Col·legi desitgen que totes les lluites educatives vagen encaminades a "millorar la qualitat pedagògica dins de les aules amb independència de quin siga el model d’escola escollit per les famílies".