El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La licitació del pont de Serelles fa saltar les alarmes en l'oposició

Guanyar Alcoi el considera un acte d'electoralisme amb possibles conseqüències per irregularitats. El Partit Popular també reclama que es frene la licitació fins que els tribunals validen el projecte. I és que s'ha licitat l'obra a falta de resoldre un recurs judicial per una possible baixa temerària en la redacció del projecte.

Fa uns dies l'Ajuntament d'Alcoi anunciava, en plena campanya electoral, que es treia a licitació la construcció del pont de Serelles, basat en la redacció feta per l'UTE d'empreses Icimed i Degree of Freedom Engineers. I l'anunci ha fet reaccionar a dos partits de l'oposició que consideren la licitació arriscada. 

Guanyar Alcoi ha sigut el primer a mostrar reticències. Pablo González, número 2 de la candidatura, fa referència a una sentència de novembre del 2018 on s'establia que la proposta de l'UTE era una baixa temerària (passava dels 175.000 euros proposats pel consistori a 90.000 euros per la redacció). Segons la sentència, facilitada per Guanyar Alcoi, aquesta UTE no incloïa despeses necessàries com la seguretat social dels treballadors, qüestió que per al jutge suposa que "l'oferta econòmica no puga ser complida per haver-se inclòs valors anormals o desproporcionats". La denúncia l'ha interposat altra empresa que va optar al concurs i que també reclama un canvi en les puntuacions finals. L'Ajuntament ha recorregut aquesta sentència, i s'està pendent d'una resolució final. 

Pablo González diu que "el govern ha presentat recurs, val. Però ha fet cas omís de la sentència i, sense esperar el recurs, ha licitat les obres en plena campanya i fent ús de l'electoralisme més irresponsable i brut. I ho fa en base a un projecte que el jutjat qualifica com a baixa temerària. Si ara el recurs no s'accepta, qui assumirà responsabilitats? Tornem al bucle d'impunitat política que pensàvem que havia quedat enrere, dels casos com la Rosaleda, o la pròpia urbanització de Serelles?".

També el Partit Popular s'ha mostrat preocupat per la licitació i reclamen que es frene fins que els tribunals validen definitivament el projecte. Edu Tormo, número 5 en la llista popular, considera que "és una irresponsabilitat adjudicar i executar l'obra. L'Ajuntament ha d'aplicar el principi de precaució perquè executar l'obra pot perjudicar econòmicament a Alcoi".