El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Magenta destitueix la seua Junta Directiva i nomena una gestora fins que la situació es normalitze

Segons els informes presentats en assemblea, el dèficit per l'any d'alferesia supera els 70.000 euros

S'obrirà expedient a tots els membres de la Junta, que pot acabar amb sanció

Una nova gestora, encapçalada per Rafael Mora i formada per consellers i ex-primer trons de la Filà, es farà càrrec de la Filà Magenta els pròxims mesos, almenys mentre s'aclarisca el que ha passat i la situació es normalitze. La primera decisió que ha pres aquesta gestora, per unanimitat, és destituir oficialment a l'antiga Junta Directiva i el seu primer Tro, ratificant així la decisió de l'Associació de Sant Jordi que va intervindre la Filà fa unes setmanes. Tot pel dèficit que s'ha generat durant l'any d'Alferesia, i que segons els informes presentats en Assemblea superen els 70.000 euros.

Ha sigut en una assemblea extraordinària on s'ha autoritzat a la nova gestora a actuar i s'han pres les primeres decisions. En l'assemblea també va participar el president de l'Associació de Sant Jordi i el seu equip econòmic. Segons els informes presentats, part del deute, vora els 30.000 euros, està justificat amb factures no pagades; i la resta, altres 40.000, estan per justificar.

Segons fonts de la mateixa assemblea, es considera responsable de l'ocorregut al ja destituït Primer Tro, i el cessament de la resta de la Junta Directiva es veu com "danys col·laterals". La nova gestora també ha obert expedient individual a tots els membres de la Junta, que podria acabar amb sanció. Tot i això, i segons expliquen aquestes mateixes fonts, l'assemblea ha transcorregut "amb molta normalitat i amb la major educació".

També ha estat present el pròxim capità Moro, Jorge Candela, per assegurar que l'any de càrrec no es vorà afectat. Ara serà la gestora la que controle els montepios, loteria i resta d'activitats, i tindrà un pressupost autònom per part de l'Associació de Sant Jordi per a poder cobrir els actes bàsics de la festa sense repercutir en la qualitat. També s'encarregarà del boato del capità, tot per assegurar, segons les fonts de l'assemblea, "que els deutes es paguen i el Capità isca". De fet, l'activitat prevista per la capitania continua i el pròxim acte previst és el 28 de setembre amb la presentació a l'Àgora del calendari solidari de la capitania, en benefici de l'Associació de Familiars i Amics de malalts d'Alzheimer d'Alcoi. 

La gestora vol funcionar de manera autònoma perquè asseguren que "els magenteros depuraran les responsabilitats dels magenteros". Pel que fa al nomenament d'un nou Primer Tro i una nova Junta Directiva, queda de moment en l'aire mentre es resolga tota aquesta situació.