El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La patronal europea del tèxtil es reunirà a les nostres comarques

El conseller Climent acompanyat dels presidents d'ATEVAL i Feria Valencia / AM

La Conselleria que dirigeix Rafa Climent invertirà 15.000 € en l'organització de l'esdeveniment.

La Conselleria d'Economia Sostenible ha acordat la signatura d'un conveni amb Ateval per tal d'impulsar la Convenció anual de la Patronal Tèxtil Europea (EURATEX), un esdeveniment que acollirà Ontinyent el 24 d'octubre, i que convertirà la capital de la Vall d'Albaida en l'epicentre del sector tèxtil europeu.

Així ho ha anunciat el Conseller Rafa Climent en l'acte d'inauguració de Home Textiles Premium, la fira del tèxtil que està tenint lloc a Madrid entre els dies 12 i 14 de setembre. La Conselleria que dirigeix el murer invertirà 15.000 € en l'organització de l'esdeveniment, al qual assistiran representants d'alt nivell del Parlament Europeu, la Comissió Europea, a més del Govern d'Espanya i de la Generalitat Valenciana. "La convenció se centrarà en la cooperació industrial entre regions per al foment de projectes innovadors i en la importància de l'economia circular i la producció sostenible com apostes fermes de la Indústria Tèxtil Europea" afirma Climent.

El tèxtil valencià en xifres

La cita madrilenya que té lloc al recinte de La Caja Mágica ha estat l'ocasió perfecta perquè el sector manufacturer de la nostra Comunitat presumira de xifres econòmiques.

El 68% de les firmes presents a la fira són valencianes, mentre que més de la meitat de les 84 empreses expositores pertanyen a les comarques de la Vall d'Albaida, de l'Alcoià i del Comtat. Segons Climent, aquesta realitat demostra que "el món de tèxtil valencià està funcionant molt bé (...) aportem marca, diferenciació del producte i qualitat". D'altra banda, continua el conseller, "seguim creixent en exportacions arreu del món en l'àmbit del tèxtil i del tèxtil llar, passant del 2012 al 2017 d'uns 200 milions a quasi 300 milions d'euros".

Pacte per la indústria

L'exalcalde de Muro també ha recordat l'anunci del Pacte per la Indústria que el passat 11 de setembre va fer el president Ximo Puig al debat de Política General. L'objectiu del Pacte per la Indústria és que acabe convertint-se en llei, encara que segons reconeixia Climent serà "difícil" que s'acabe de formalitzar en aquesta legislatura.