El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La patronal UEPAL busca mesures per a combatre la despoblació en les nostres comarques

Moment de la reunió a l'Alqueria d'Asnar

El president de la patronal alacantina, Juan José Sellés, ha assegurat al finalitzar la reunió que el problema de la despoblació s'ha d'abordar no solament en termes econòmics, sinó també en clau social, apostant per dos elements claus: connectivitat i infraestructures.

L'Alqueria d'Asnar ha acollit aquest 2 d'octubre una jornada tècnica per a buscar solucions a l'amenaça de despoblament, que soles a la província d'Alacant afecta 21 municipis. L'encontre ha sigut convocat per la Unió Empresarial de la Província d'Alacant (UEPAL), en col·laboració amb la Diputació d'Alacant.

El president de la patronal alacantina, Juan José Sellés, ha assegurat al finalitzar la reunió que el problema de la despoblació s'ha d'abordar no solament en termes econòmics, sinó també en clau social, apostant per dos elements claus: connectivitat i infraestructures. "S'ha d'intensificar una planificació i col·laboració multi territorial, establint empreses i servicis a les comarques d'interior que permeten retenir població", ha afirmat Sellés.

Fruit de la reunió s'ha elaborat un informe amb les aportacions de tots els participants, que serà presentat en les pròximes setmanes en la Diputació, i oferit al conjunt d'administracions per al seu possible desenvolupament. A l'encontre també han assistit l'alcalde de l'Alqueria d'Asnar, Jaume Pascual; l'alcalde d'Alcoleja, Francisco Fenollar; experts tècnics de la Universitat d'Alacant i de la UMH; Quino Palací com representant de Jovempa; així com representants de la Diputació Provincial d'Alacant.

Reconeixement a l'Alqueria

Juan José Sellés ha tingut a bé referir-se a l'Alqueria com un municipi "modèlic" en la lluita contra el despoblament. "A pesar de la desaparició de la fàbrica Bambú aquest poble ha sabut reconduir-se" reconeixia Sellés, en referència a la indústria paperera tan preponderant que va tenir l'Alqueria durant el segle passat.