El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Policia de Muro denuncia "inoperància" del cos per la falta d'efectius

Protesta recent de la Policia Local de Muro al plenari municipal. Imatge d'arxiu

Fa una setmana que el cap del servei està de baixa i des dels SPPLB, CSIF i SIPOL-CV critiquen que encara no s'ha nomenat cap substitut. Així, els agents treballen per inèrcia però sense cap responsable a qui poder acudir en cas de dubte. Des del consistori asseguren que estan estudiant la situació.

El conflicte entre la Policia Local i l'Ajuntament de Muro s'agreuja, i els sindicats del cos policial asseguren que "el fiasco i el desgovern s'instal·len en la població de Muro d'Alcoi".

Són el Sindicat de Policia i Bombers SPPLB; el de funcionaris CSIF i el sindicat de Policies Locals SIPOL. En un comunicat expliquen que fa una setmana que el Cap de la Policia Local està de baixa i encara no s'ha nomenat substitut al càrrec. Diuen que els agents fan "la seua rutina diària d'acord amb els seus principis bàsics d'actuació i legislació, però sense órdens de servei concretes, ni cap indicació sobre la persona a la qual han de dirigir-se els Agents en cas de necessitat o urgència". Una situació complicada més encara en els últims dies, diuen des dels sindicats, amb l'alerta per la forta pluja, que va obligar a suspendre les classes en els col·legis murers. Tot açò suposa per als sindicats una situació insostenible i denuncien "la inoperància i falta de previsió de l'actual equip de govern" així com la situació de "desgovern".

La Policia Local de Muro ja ha denunciat en ocasions anteriors la situació del cos, que consideren greu, i han demanat el tancament del torn de nit per tindre un únic agent, extrem que l'Ajuntament considera inviable. Els sindicats també creuen que el consistori murer mostra "desinterés i abandonament", i "no hi ha ganes ni voluntat política de donar solució a aquesta problemàtica". Està previst que en les pròximes setmanes es publiquen les bases per a cobrir tres places, ara per ara ocupades per interins, però els sindicats asseguren que "la plantilla tem que la incompetència i incapacitat sobradament demostrada de l'actual grup de govern faça que no es publiquen les bases" i finalment prescriguen, "com ja ha ocorregut amb una de les tres existents o amb les que estan pendents de cobrir per jubilació".

ARAMULTIMÈDIA ha contactat també amb el consistori, des d'on expliquen que esperen a estudiar la situació concreta per a fer una valoració.