El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Policia Local de Muro demana el tancament del torn de nit per falta d'efectius

Des de l'Ajuntament reconeixen que hi ha moltes baixes laborals que dificulten el servei però no són partidaris del tancament. Asseguren que estudien alternatives

La Plataforma Sindical de la Policia Local de Muro, formada per SPPLB, CSIF i SIPOL, alerten de la "minva de condicions laborals que abasten des d'es…

La Plataforma Sindical de la Policia Local de Muro, formada per SPPLB, CSIF i SIPOL, alerten de la "minva de condicions laborals que abasten des d'escassesa d'efectius als carrers fins falta de mitjans econòmics aportats per l'Ajuntament". Asseguren que hi ha moments en què "només hi ha un policia per a tota la localitat"; situació que s'agreuja en moments com per exemple les passades festes de Cetla de Nunyes, on es va fer "impossible que un agent de la policia a soles poguera garantir un servei mínim amb garanties, amb el risc que açò suposa tant per al Policia com per al ciutadà que necessita presència policial".

És per açò que demanen el tancament del torn nocturn, per tal d'aconseguir una "descarrega pel que fa al volum i penositat de la jornada"; i també per ser "el més tranquil i el que menys serveis demana dels tres torns. I així millorar el servei i l'atenció dels torns de matí i vesprada".

Així li ho ha fet saber des de la plataforma sindical al consistori, en una reunió en la qual participaren també la plantilla d'agents, el cap de comandament, alcaldia i la regidoria de seguretat. Per a la plataforma sindical, el cos de la policia local no pot "carregar, assumir i responsabilitzar-se de la prestació de donar un bon servei, per la falta de les accions polítiques corresponents, que no són competència al cos de la policia local ni als seus treballadors".


Una petició inviable per a l'Ajuntament

Des de l'Ajuntament no veuen possible la petició de tancar el torn de nit. L'alcaldessa de Muro, Jacqueline Cerdà, explica que a les nits hi ha "incidències que s'han de resoldre". Cerdà reconeix que ara per ara en la policia local hi ha un "gran nombre de baixes per diferents causes", la qual cosa dificulta la situació. També diu que des del consistori no es pot ampliar la plantilla i tan sols poden cobrir les vacants actuals. Tot i això assegura que des del consistori estan estudiant alternatives a la situació actual.

Els conflictes amb la policia local, que reclamen més agents i mitjans econòmics, és una constant en els últims mesos a les nostres comarques. No sols l'Ajuntament de Muro està en peu de guerra amb la Policia Local, sinó que també a Alcoi i Cocentaina hi ha situacions tenses.