El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La província d'Alacant registra 103 nous casos

Els mitjans de comunicació demanen dades per àrees de salut o hospitals, però la consellera diu que no és possible. Així que les dades més concretes que oferim són provincials. A Alacant ja es comptabilitzen 293 casos positius, dels quals 103 es van registrar en l'últim dia de recompte. 

Ana Barceló, en la seua última compareixença pública d'aquest 18 de març de matí, ha explicat que ara totes les comunitats autonòmiques comuniquen les dades d'afectats al mateix moment i de manera unificada. Així, les dades oferides són del 17 de març a les 20 hores

En les últimes 24 hores des d'eixe punt, les 20 hores d'ahir, s'han registrat 185 nous casos positius, la majoria en la província d'Alacant, 103, davant els 68 de valència o els 14 de Castelló. En els nous afectats hi ha tres menors de 14 anys. 

I ara oferim les dades totals, en cada cas, la general de la Comunitat Valenciana i la que correspon a la província d'Alacant, la més concreta que podem donar, més enllà dels 58 majors confirmats i aïllats a AlcoiDes que va començar la crisi s'han produït 726 casos, 293 d'ells a la província d'Alacant. Hi ha 2 casos no assignats perquè resideixen fora de la comunitat. 

Hi ha ingressades en hospitals 252 persones, 105 a la província. I en l'UCI estan 40 pacients, 17 en hospitals alacantins. Hem de lamentar 22 morts, 11 en Alacant. I per contra, ja tenim 16 altes hospitalàries.

Ana Barceló també ha confirmat que ja són 66 els professionals sanitaris que han donat positiu en coronavirus, gran part a la província d'Alacant. I recorda que en els Hospitals s'ha suspés les intervencions quirúrgiques tot i que s'atenen aquelles "que no es poden demorar i no tenen relació en un coronavirus". Però les ordinàries s'han suspés.

També reconeix que hi ha saturació en les línies telefòniques i que busquen manera de reforçar el servici. També es preparara una aplicació mòbil per a la ciutadania.