El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La reurbanització del carrer Sant Francesc serà una realitat

Recreació del projecte

Amb l'obra s'aconseguiria un passeig per vianants entre el carrer Sant Francesc i la plaça Ramón i Cajal. La duració de les obres serà de 3 mesos, encara que per a poder licitar-les s'està a l'espera de complir un tràmit burocràtic.

ARAMULTIMÈDIA ja va avançar l'estiu passat els plans que l'Ajuntament tenia per a la zona.

L'Ajuntament d'Alcoi ja disposa del projecte amb què reurbanitzar el tram que discorre entre el carrer Sant Francesc, la plaça Ramón y Cajal i la placeta de la Creu Roja. El projecte està valorat en uns 400.000 € i és part de l'estratègia de reactivació del Centre. Allò que es preten és fer aquest tram més accessible per als vianants, així com fomentar el seu ús diari.

Tots tres indrets disposaran d'una plataforma a una sola altura, amb un ús mixt que permeta la circulació de vianants i automòbils. Les voreres seran d'un material que previnga els lliscaments, i s'instal·larà mobiliari urbà per tal de dinamitzar i recuperar l´ús d'aquesta zona per a les persones. La plaça Ramón y Cajal serà l'únic indret en veure modificat el trànsit i l'aparcament.

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, considera que l'obra "suposarà una millora considerable per poder visualitzar l'espai de vianants que uneix la Glorieta amb la plaça de Dins; recuperant espai per a les persones, revitalitzant el seu entorn i fent-la més atractiva". 

Finançament i terminis

Dels 404.000 € en què està valorat el projecte l'Ajuntament té previst finançar la meitat amb els fons Feder de la Unió Europea, uns fons que en Alcoi estan xifrats en 10 milions i que serveixen per a finançar les accions d'Smart City. El projecte de reurbanització es troba momentàniament paralitzat, al menys fins que el Govern reba l'autorització ministerial per a generar el 50% del crèdit, moment a partir de la qual es licitarien les obres i posteriorment s'escometrien durant un termini de 3 mesos.

Reactivació del Centre

La reurbanització de l'àrea forma part de les estratègies contingudes a l'estudi de reactivació del centre històric d'Alcoi, elaborat per l'oficina de Comerç i Territori PATECO, i que és fruit del treball conjunt dels agents implicats en la Mesa del Centre. Dintre les accions impulsades per la Mesa del Centre també es troben les ajudes per obrir negocis, a les qual en 2018 s'han adherit 29 projectes empresarials i s'han invertit 130.000 €.