El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UA estrenarà campus a Alcoi en setembre amb una aula a l'edifici d'AITEX

AITEX ha iniciat les obres el nou edifici i preveu el trasllat definitiu per al 2023. Mentrestant, l'Ajuntament ha cedit a la Universitat d'Alacant el primer espai perquè els alumnes de tercer de magisteri donen allí les classes en el curs 2020-2021. La UA continuara el trasllat progressiu fins que puga instal·lar-se definitivament a la plaça Emili Sala, que serà l'epicentre del campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant.

Els alumnes de tercer de magisteri ja no estaran a la Cambra de Comerç, sinó al primer espai cedit a l'edifici d'AITEX a la plaça Emili Sala. La Universitat d'Alacant prepara un inici de curs amb la màxima presencialitat possible i quasi 150 alumnes en Alcoi.

La Universitat d'Alacant inicia el seu tímid trasllat al futur Campus a la ciutat, a l'edifici que ara ocupa AITEX. L'institut Tecnològic ja ha iniciat les obres a Batoi per a construir la seua nova seu, i el trasllat definitiu serà el 2023. Mentrestant, la Universitat d'Alacant començarà a utilitzar espais de l'edifici de la plaça Emili Sala fins que puga instal·lar-se allí definitivament.

Així, en el 2020-2021, els alumnes de magisteri que estudien al campus d'Alcoi de la UA, estaran repartits en dos edificis. Els alumnes de primer i segon continuaran a la tercera planta de la Cambra de Comerç al carrer Sant Francesc, però els que passen a tercer, més de 40 estudiants, utilitzaran l'aula al nou edifici de la plaça Emili Sala. La Universitat d'Alacant disposarà de moment d'una aula i un despatx al nou edifici, cedit per l'Ajuntament a la zona del CEEI. I a mesura que AITEX es trasllade a la nova seu, ocuparan més espais. Entre els dos edificis hi ha molt poca distància, així que des de la Universitat consideren que no hi haurà problemes per la separació. Enrique Herrero, vicerector d'estudis de la Universitat d'Alacant, reconeix que aquest tipus de trasllats "costen fins que està tot organitzat, però demane comprensió. La Universitat busca les millors instal·lacions i estem en el camí, perquè la idea és quedar-se i consolidar el Campus d'Alcoi".

Així, el nou curs vindrà marcat no sols per les noves instal·lacions, sinó també per les mesures extraordinàries derivades de la COVID-19. La intenció de la Universitat d'Alacant és iniciar el curs amb la màxima presencialitat possible, però cal garantir la distància entre alumnes. En el cas d'Alcoi, a les aules de la Cambra de Comerç s'omplirà la meitat de l'aforament de l'aula, i els alumnes es tornaran per fer una setmana de classes presencial i una setmana de classes en línia. En el cas de l'aula d'AITEX encara queda per determinar l'ús de l'espai, però la situació és diferent perquè a partir d'octubre els alumnes fan pràctiques als centres educatius, i les classes formals es donen al segon semestre, així que caldrà vore la situació sanitària en eixe moment. La Universitat recorda que la situació és canviant i que la docència s'adaptarà a les circumstàncies que tinguem en el moment.

Ara està obert el període de preinscripció per als que han superat en juliol les proves d'accés universitàries (la selectivitat, després PAU i ara EBAU), i en setembre hi haurà un altre procés de matrícula si encara queden places. Però des de la Universitat d'Alacant expliquen que magisteri té una alta demanda i que els dos anys anteriors no quedaren places disponibles per a setembre. A Alcoi hi ha obertes 50 places per a primer de magisteri, i a la resta de cursos passen els 50 alumnes de l'any passat amb alguna baixa; així, el campus d'Alcoi comptarà amb quasi 150 estudiants el curs pròxim.