El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La vacunació massiva serà en abril i habilitaran un espai obert en Alcoi i Alacant

Ximo Puig, en la reunió d'aquest dissabte
  • El Poliesportiu Francisco Laporta o la Plaça Al Azraq, els llocs més probables a Alcoi.
  • Els xixonencs i xixonenques aniran a la Ciutat de la Llum d'Alacant
  • Puig demanarà que es mantinguen les restriccions de moviment inter-autonòmiques per a la Setmana Santa per evitar una quarta onada

A poc a poc anem sabent detalls de com serà la vacunació massiva i quan. Aquest dissabte, Ximo Puig, Ana Barceló i Mónica Oltra, s'han reunit per a tancar el protocol. I han anunciat que les capitals de comarca tindran un espai específic i obert per a subministrar les vacunes a partir d'abril. També han alertat de la importància de mantindre les mesures de seguretat, o podria haver-hi una quarta onada després de Setmana Santa.

Hi haurà vacunació massiva una vegada s'haja acabat amb els majors, dependents i sanitaris. Es farà a partir d'abril i en un lloc ample i obert en les capitals de comarca. En Alacant s'habilitarà el recinte firal i la Ciutat de la Llum, i a Alcoi, tot apunta que el poliesportiu podria ser l'espai idoni. Primer perquè hi ha un important aparcament, no hi ha problemes de trànsit i es pot aplicar la vacuna en els pavellons. Una altra possibilitat és la Plaça Al Azraq.

La població de Xixona o la Torre hauran d'anar als antics platós de la Ciutat de la Llum.

De totes aquestes coses han raonat aquest dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la vicepresidenta, Mónica Oltra.

La data prevista és abril, una vegada s'hagen vacunat tots els sanitaris, persones de risc, dependents i persones majors. Els Ajuntaments hauran d'estar preparats per a ser ràpids i organitzats, perquè les autoritats insisteixen a intentar tindre el 70 per cent de la població vacunada a l'estiu.

Quarta Onada

Tant des de la Generalitat com des del món científic, s'insisteix en la necessitat de mantenir les mesures bàsiques de seguretat per la Covid 19 ben actives. De no ser així, es podria registrar una quarta onada després de la Setmana Santa. Una vegada demostrat que els contagis es produeixen en llocs tancats, la por radica en el fet que en aquest període festiu encara fa fred i si la gent s'ajunta, podria tornar a expandir-se la malaltia. Per això, la Generalitat pensa ara en mantenir les restriccions de mobilitat entre autonomies en Setmana Santa.