El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament d’Alcoi ajuda al xicotet comerç amb 48.000 euros gràcies a 'ReactivAlcoi Comerç 2021'

Cartell de la campanya / Ajuntament

En la primera edició l'aportació municipal fou de 138.200 euros. 

El consistori calcula que el volum de negoci de les ajudes 'ReactivAlcoi Comerç 2021' ha superat els 100.000 euros. Aquesta segona edició de les ajudes ha suposat una ajuda de 1.000 euros a cada comerç, utilitzats per a aplicar descomptes del 50% als seus clients amb un màxim de 50 euros per compra.

L'import justificat en descomptes pel conjunt de comerços participants ha sigut de 53.548,69 euros, la qual cosa dona com a resultat un volum de negoci de 101.548,69 euros en total. Aquesta segona edició de les ajudes 'ReactivAlcoi Comerç', que va finalitzar el 15 d'agost, va ser llançada des del departament de Comerç i en col·laboració amb la Federació de Comerç-Alcoi Comercial i ACECA.


La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, explica que els 48.000 euros concedits formaven part d'una partida inicial de 100.000 euros i apunta que el romanent no utilitzat en aquesta edició s'afegirà a pròximes convocatòries.

 

Moltó remarca "l'èxit" d'aquesta i de l'anterior campanya. "Després d'haver travessat una època de tantes dificultats a causa de la crisi sanitària, considerem que aquest tipus d'iniciatives destinades a incentivar el consum de proximitat són la millor manera d'ajudar al nostre comerç local, un comerç de qualitat i amb un alt grau d'especialització".


Primera edició


Aquestes ajudes que van finalitzar el 15 d’agost corresponen a la segona edició.


La primera edició, destinada als comerços, hostaleria i negocis de proximitat que van haver de tancar les portes durant l'Estat d'Alarma, va suposar una aportació municipal de 138.200 euros als negocis sol·licitants, que es comprometien a aplicar mitjançant descomptes en les compres dels seus clients de fins al 25%. El volum de negoci aconseguit en aqueixa ocasió va ser de 525.337,28 euros.