El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi iniciarà el projecte del "mal anomenat Bulevard" quan acaben les obres d'Entença

Ara es tracta del nou projecte de 'La Via', i que, segons el consistori alcoià, és molt diferent del presentat pel govern popular fa uns anys i "mal anomenat Bulevard". Malgrat les recents crítiques del Partit Popular, el govern socialista assegura que els veïns de l'Eixample estan satisfets amb el projecte.

L'Ajuntament d'Alcoi ha rebut dels veïns de l'Eixample un informe amb apreciacions sobre la memòria valorada de les futures obres a La Via, el projecte que es coneixia com El Bulevard, però que ara recupera el nom de com es coneix la zona. Segons asseguren des del consistori, els veïns s'han mostrat satisfets pel projecte i asseguren que és "molt diferent del presentat en 2004 i que assumeix moltes de les reivindicacions plantejades aleshores com carril per sentit, millora de l'accessibilitat urbana eliminant punts estrets, carril-bici, o millores en places d'aparcament". Sí que demanen millores com voreres més amples en alguns punts o la creació i manteniment de zones verdes, però asseguren que "la valoració global és molt positiva".

Des del consistori consideren la valoració dels veïns de l'Eixample com un suport implícit a la seua idea de Via, i diuen que les aportacions fetes "coincideixen en molts aspectes amb el projecte que presenta el govern".

Reunió de Manolo Gomicia amb l'Associació de Veïns de l'Eixample. Imatge de l'Auntament

Així les coses, el regidor de territori Manolo Gomicia diu que ara es reuniran amb els grups de l'oposició per "arreplegar les seues aportacions a l'avantprojecte" i procedir a licitar la redacció de com quedarà La Via. Un calendari "que també inclourà un procés de participació obert a tota la ciutadania i col·lectius d'Alcoi". Cal recordar que tant Guanyar Alcoi com el Partit Popular ja han presentat les seues aportacions al projecte i han criticat el sistema de participació. 

Manolo Gomicia confirma que "quan estiga Entença finalitzat, una reivindicació de fa més de 30 anys, el nostre objectiu és resoldre els problemes que hi ha al tram de la Via, una actuació que realitzarem per fases. Començarem amb els diners propis, intentant aconseguir finançament, que en el cas d'Entença ha suposat el 70% de dos milions d'euros".

Des del consistori consideren a més que el nom de Bulevard no era adequat perquè el projecte "no tenia res a veure amb el que es considera una avinguda d'aquest tipus". El projecte el va aprovar el Partit Popular i es va licitar a Enrique Ortiz. Però amb el canvi de govern es va rescindir el contracte, "ja que es va demostrar que presentava moltes deficiències" i la qüestió va acabar en els tribunals, amb una sentència a favor de l'Ajuntament d'Alcoi.