El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi intenta solucionar els "abocaments incontrolats de residus" cap al riu Molinar

Imatges facilitades per l'Ajuntament d'Alcoi

Instal·laran un nou contenidor a la zona, i ajudaran a retirar els voluminosos que hi ha en patis o accessos a vivendes.

L'Ajuntament netejarà els residus abocats en el barranc del riu Molinar, en la zona dels jutjats, però avisa als veïns que si ha de tornar a netejar-lo, li ho cobrarà a ells.

Els departaments d'Habitatge i Transició Ecològica i representants de l'EVHA, l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sol, s'han reunit amb els veïns dels carrers Sant Miquel i Mossén Rafel de l'Ave Maria, al centre d'Alcoi. "L'assistència ha estat prou elevada", expliquen des del consistori, tot i que "no varen acudir tots els implicats", reconeixen.

El problema és l'abocament de residus, que des del consistori qualifiquen d'incontrolat, pel barranc a esquena del carrer Sant Miquel i que dona al riu Molinar. De fet, en l'estiu passat ja es va produir un incendi a la zona per l'acumulació de deixalles, que a més, provoquen "fortes olors i proliferació de plagues".

Des de l'Ajuntament expliquen que han establert una bona comunicació amb els assistents a la reunió, i se'ls ha explicat que es col·locarà un nou contenidor a la zona i es netejarà el barranc "però amb el compromís de no embrutar-ho de nou i intentar dissuadir al conjunt dels veïns de la necessitat de mantenir-ho tot net per la mateixa salut de totes i tots". Això si, se'ls ha advertit que "si continuen aquests abocaments, la pròxima neteja repercutirà sobre tots els habitants de la zona".

També es faran visites per a retirar els voluminosos que hi ha en patis o entrades a vivendes, i es va recordar als veïns la importància que estiguen "lliures i segures, per poder eixir sense dificultats en cas d’emergència".

I s'ha proposat vigilància per part de l'Ajuntament per localitzar les vivendes des d'on es fan "de forma habitual aquests vessaments, ja que des del consistori es té constància que una gran majoria del veïnat gestiona els residus correctament".

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica diu que "s’ha informat sobre els problemes de salubritat i altres que aquests abocaments incontrolats generen sobre les mateixes comunitats de veïns i per tant abans de netejar els mateixos, volem conscienciar de la problemàtica i buscar la seua col·laboració per a mantenir les zones tan netes com siga possible. Moltes de les persones que varen assistir a la reunió eren sabedors i estaven d’acord en el fet que no es pot seguir produint i inclòs es varen comprometre, almenys personalment, a mantenir les zones comunes netes"