El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi vol 'curar-se en salut' per a evitar imprevistos judicials

La sol·licitud s'ha aprovat en un plenari extraordinari.

La sol·licitud d'adhesió al Fons d'Impuls Econòmic s'ha aprovat en el plenari extraordinari celebrat aquest 13 de setembre, amb els vots favorables de PSOE i PP i l'abstenció de la resta de grups.

La corporació municipal alcoiana ha sol·licitat l'adhesió al Fons d'Impuls Econòmic (F.I.E.) 2020 amb què rebre cobertura en cas d'haver de sufragar el pagament de sentències desfavorables. Es tracta d'una sol·licitud "preventiva" davant dels diferents procediments oberts en què està involucrat l'Ajuntament d'Alcoi.

"Únicament subscriurem aquesta adhesió si hi ha alguna sentència condemnatòria ferma", explica la regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó, qui afegeix que "d'aquesta manera es podrà continuar executant el pressupost i portant avant les inversions necessàries per a mantenir i millorar la nostra ciutat". Els serveis informatius de l'Ajuntament d'Alcoi recalquen que "aquesta sol·licitud no implica l'adhesió a aquest fons, ja que aquesta s'hauria de formalitzar en la primera meitat del pròxim any", tot sempre que algun dels procediments oberts poguera esdevenir en sentència ferma desfavorable. La sol·licitud d'adhesió al Fons d'Impuls Econòmic s'ha aprovat en el plenari extraordinari celebrat aquest 13 de setembre, amb els vots favorables de PSOE i PP i l'abstenció de la resta de grups.

El Fons d'Impuls Econòmic va ser creat per a ajudar els ajuntaments en cas d'haver de sufragar el pagament de sentències fermes desfavorables. Per a poder accedir, els consistoris han de realitzar la sol·licitud que necessita l'acord plenari per a aprovar en els pròxims pressupostos un fons de contingència dotat amb l'1% de la despesa corrent no financera.