El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament estudiarà la viabilitat d'una zona d'aparcaments en La Riba

Zonda de La Riba, ubicada a l'esquena del carrer Sant Nicolau.

La proposta per a realitzar un estudi de viabilitat ha sigut portada al plenari mitjançant una moció del PP, que finalment ha sigut aprovada a pesar del vot en contra de Guanyar, i l'abstenció de Podem i Compromís.

L'Ajuntament d'Alcoi s'ha compromés a sol·licitar un estudi de viabilitat per a construir una zona d'aparcaments públics en la zona de La Riba. De fet, el Consistori ja està negociant amb la Generalitat la cessió d'aquests terrenys, on també es planteja que siga traslladada l'escola infantil del Partidor.

La proposta per a realitzar un estudi de viabilitat ha sigut portada al plenari mitjançant una moció del PP, que finalment ha sigut aprovada a pesar del vot en contra de Guanyar, i l'abstenció de Podem i Compromís. Els partits que no han secundat la proposta han al·ludit a raons com la necessitat de mantenir el trànsit de vehicles allunyats del Centre, o han fet menció a l'excessiu nombre de places (400 proposava el PP) plantejades per a aquest solar. Entre aquesta oposició s'ha trobat la de Compromís, partidari d'atorgar al terreny un caràcter dotacional amb què incloure altres estructures de serveis per al barri.

L'únic punt de la moció que no ha acceptat el govern ha sigut que la cessió del terreny forme part de la permuta que han de negociar l'Ajuntament i el Consell per les obres del Palau de Justícia d'Alcoi. En aquest sentit, la regidora de Patrimoni, Maria Baca, ha al·ludit a la "titularitat patrimonial diferent" dels òrgans que haurien de gestionar aquesta permuta, d'una banda la Generalitat Valenciana, i de l'altra l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA). No obstant això, l'edil ha mostrat el convenciment de rebre la titularitat del solar de manera gratuïta.

Després que el govern alcoià mantinguera una reunió amb representants de l'EVHA el passat mes d'abril, el consistori espera reprendre els contactes per a la cessió del terreny una vegada que tot l'organigrama del govern autonòmic es trobe completament definit, la qual cosa ocorrerà en les pròximes jornades.