El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament licita la redacció del projecte de Rodes, i anuncia l'inici d'obres per a 2020

Plànol del projecte per a l'Illa de Rodes

La redacció del projecte i direcció d'obra s'haurà de realitzar en un termini màxim de 6 mesos, per un import de 550.550 €. IVA inclòs.

"El projecte més ambiciós i important de la legislatura" per als socialistes ha fet un pas endavant, i és que s'acaba d'aprovar la licitació de la redacció del Projecte de l'Illa Rodes. La peculiaritat d'aquesta licitació és que es convocarà mitjançant un concurs de projectes amb la intervenció d'un jurat.

L'administració alcoiana defensa aquesta fórmula de licitació atenent a la "importància i complexitat del projecte". La redacció del projecte i direcció d'obra s'haurà de realitzar en un termini màxim de 6 mesos, per un import de 550.550 €. IVA inclòs. A més, es contemplen premis dotats en 12.100 € per al guanyador, i de 7.260 € i 4.840 € per al 1r i 2n accèssit respectivament. La millor proposta se seleccionarà d'acord amb criteris de qualitat arquitectònica, viabilitat tècnica, econòmica, constructiva, la sostenibilitat i eficiència energètica i la incorporació d'innovacions tecnològiques, socials i mediambientals.

Inici de les obres

Les obres de rehabilitació del Parc Tecnològic de Rodes començaran el 2020 i tindran un cost màxim de 8.000.000 € + IVA. El Ple va aprovar fa ara més d’un any sense cap vot el contra l’ús d’aquest espai que serà 80% per a promoció econòmica i 20% per a usos culturals.

Usos de l'espai

Amb els seus 12.000 m² permetrà ubicar a Alcoi l’únic Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior de la Província d’Alacant en el que el Govern Valencià invertirà 3,5 milions d’euros, serà seu del Districte Digital de la Comunitat Valenciana, i reservarà espais per a la implantació d’empreses tecnològiques, departaments d’investigació i emprenedors, amb 15 habitatges que podran fer que emprenedors puguen viure temporalment i desenvolupar els seus projectes, a més de l’Arxiu Municipal, amb un espai per a la investigació i una zona per a la dinamització social i cultural del barri de Santa Rosa.

Resposta a l'oposició

Acusats pel PP de vendre fum en relació al projecte, l'alcalde Toni Francés assegura el següent: "Si algú diu que no sabem que anem a fer en Rodes està faltant a la veritat, el Ple Municipal va aprovar els usos d’aquest gran espai. No estem fent cap concurs d'idees, estem duent endavant el concurs per a la redacció del projecte, fórmula que s’utilitza habitualment per a projectes singulars i d’especial rellevància, un pas més perquè aquest projecte siga una realitat. Des del Govern demanem veritablement rigor a tota la corporació perquè deixen d’intentar confondre a la gent i sàpiguen diferenciar entre el contingut i el continent".