El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcalde de Planes reconeix que no hi havia seguretat en la Plantà del Xop on va morir un jove

Els dos acusats, l'alcalde Javier Sendra i qui fora el regidor Vicente Català, han declarat en la primera sessió del juí, on han reconegut que no hi havia cap protocol de seguretat i mesures actives. La família de la víctima considera que es podria haver evitat la mort amb més seguretat i eleva la pena a dos anus i mig de presó per a cadascun, a més de demanar la inhabilitació de Sendra com a alcalde.

El jutjat penal 4 d'Alacant ha acollit aquest dilluns la primera de les tres sessions previstes en el juí per la mort d'un jove de 24 anys a Planes el 2012, durant la tradicional Plantà del Xop. I en aquesta primera sessió s'ha assentat a la banqueta dels acusats qui era l'alcalde en el moment dels fets i que continua sent el primer edil del municipi, Javier Sendra.

Sendra ha explicat que la plantà del Xop és una festa ancestral que "mai ha suposat un major perill", i que no existia cap "normativa o ordenança local", així com cap pla de riscos o seguretat. Sí que es revisava el material per part d'un operari de manteniment, com ha explicat el segon acusat, qui fóra regidor de festes en el moment dels fets, Vicente Català.

En aquesta primera sessió del juí també han declarat diversos testimonis que han confirmat que no existia seguretat ni ambulàncies la nit de l'incident.

El Ministeri Fiscal demana per a cadascun dels dos acusats, Javier Sendra i Vicente Català, la pena d'un any de presó per homicidi imprudent, a més de 3 mesos per les lesions patides per un segon jove, que es va trencar la cama. També reclama indemnitzacions de 158.000 euros per a la família de la víctima i de 13.000 euros per al lesionat. La família de la víctima, acusació particular en el juí, eleva la pena a dos anys i mig de presó per a cadascun, a més de la inhabilitació de Javier Sendra per a exercir d'alcalde.