El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcalde Toni Francés demana perdó i diu que se'n torna a Alcoi

Toni Francés diu que, donada la polèmica, retorna a la seua vivenda d'Alcoi, i assegura que "mai he demanat a la població res que jo mateixa no complisca".

Toni Francés considera que la seua mudança a Penàguila és una decisió familiar "correcta" i insisteix que no ha incomplit cap normativa. Però després de la polèmica sorgida, reconeix que "no ha sigut la més adequada des del punt de vista polític" i lamenta que haja enviat "missatges equivocats" o haja generat "confusió i malestar".

Toni Francés ha comparegut aquest 1 de febrer per donar explicacions per la polèmica d'aquest cap de setmana, pel seu trasllat a Penàguila i la seua eixida i entrada d'Alcoi diumenge per assistir als actes del Jesuset del Miracle.

Francés es remet al comunicat que ja va fer públic el PSOE diumenge i es reafirma en què la decisió de traslladar-se a la seua segona residència no incompleix cap normativa. "El que demana la norma és que ens quedem en casa, la casa on estem vivint", assegura. Pel que fa a les entrades i eixides aquest diumenge a Alcoi considera que estan justificades per motius laborals, i a l'eixida pot acreditar la segona residència "de moltes formes, com un rebut de la llum". En definitiva, "entenem, i reafirmem, que aquesta possibilitat és completament compatible amb les normes, recomanacions i disposicions acordades per les administracions sanitàries", diu l'alcalde, qui assegura que "mai he demanat a la població res que jo mateixa no complisca".

Però tot i que diu que la decisió familiar és "correcta i compatible" amb la normativa, el rebombori que ha generat aquesta decisió en xarxes socials li fa reconéixer que no ha sigut "la millor decisió des del punt de vista polític". Ha demanat perdó per si s'han llançat "missatges equivocats" o ha generat "malestar", i assegura que aquesta mateixa setmana retorna a la seua residència d'Alcoi. "Entenc el rebombori i el cabreig de molts ciutadans que segurament no han entés eixa decisió que vaig prendre en el meu àmbit privat, però que transcendeix per la meua responsabilitat".