El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Any Ovidi enceta les celebracions amb 'versions confinades' del cantautor alcoià

Artistes com Hugo Mas, El Diluvi o Toni de l'Hostal ja han mostrat les seues particulars versions.

El Col·lectiu Ovidi Montllor ha demanat a diversos cantants i grups valencians que facen les seues particulars versions d'algunes de les cançons més emblemàtiques de l'artista.

Aquest passat 4 de febrer de 2020 es van complir 25 anys de la mort d'Ovidi Montllor. Per aquest motiu, el col·lectiu de músics i cantants que porta el seu nom té previstes un seguit d'activitats per recordar i seguir honorant aquest il·lustre alcoià.

Com ja avançàvem a principis del mes de març, una de les activitats centrals serà la celebració a Alcoi, al Teatre Calderón, de la Gala de Lliurament dels Premis Ovidi en la seua 15a edició. Aquests guardons reconeixen els millors treballs musicals de l'any, fets en valencià, així com la tasca d'alguna persona o col·lectiu en la defensa de la nostra llengua.

Amb tot, altra de les iniciatives que s'ha engegat durant els últims dies ha sigut la difusió de diferents versions de cançons d'Ovidi Montllor a càrrec de grups i cantants valencians. A través del canal de YouTube del Col·lectiu Ovidi Montllor, l'entitat difondrà aquests temes elaborats per a l'ocasió i des dels seus respectius confinaments. De moment, ja podem gaudir de les propostes d'Hugo Mas (versionant 'El meu poble Alcoi'), El Diluvi (amb 'Autocrítica i crítica') i Toni de l'Hostal ('Serà un dia que durarà anys'). En els pròxims dies i setmanes llançaran algunes versions més, amb protagonistes com Pau Alabajos, Borja Penalba i Mireia Vives, Júlia, Tardor, Prozak Soup, Miquel Gil, VerdCel, Gem, Tomàs de los Santos, Ona Nua, Cesk Freixas, Bertomeu, Andreu Valor i molts altres.