El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’associació Kanimambo recolza des d’Alcoi a la metgessa Sor Elisa Verdú en la seua tasca a Moçambic

Un dels objectius és millorar l’assistencia dels malalts contractant a personal amb els diners que es recullen des d’ací.

Kanimambo té seu a València i a Alcoi i sorgeix amb l'objectiu de realitzar tasques de cooperació internacional i recolzar la llavor que fa Sor Elisa Verdú a l'Hospital Carmelo, un centre de referència per al tractament del SIDA i la Tuberculosi a Moçambic.

Sor Elisa Verdú és metgessa nascuda a Alcoi i desenvolupa en l’actualitat la seua tasca a l’Hospital Carmelo, situat al Surest d’Àfrica, al districte de Chókwè. L’hospital té 100 llits i aten a 250 pacients al dia, es tracta del centre de referència per al tractament del SIDA i la Tuberculosi. Es detecten 7 nous casos de SIDA al dia i dona resposta també als problemes de desnutrició que pateix la població.

Des d’Alcoi i València Sor Elisa està recolzada per l’associació Kanimambo, que s’encarrega de realitzar llavors de conscienciació social i recollida de fons. La seua tasca principal és treballar per la cooperació al desenvolupament en Moçambic. Un dels objectius és millorar l’assistencia dels malalts contractant a personal amb els diners que es recullen des d’ací. El Ministeri de Salut de Moçambic ofereix pocs fons que son insuficients per poder desenvolupar els projectes amb les famílies i els xiquets en situació d’exclusió social i extrema pobresa.

Des de Kanimambo també s’ajuda a nivell d’estudis als menors d’edat per intentar incrementar la taxa d’escolarització que és molt baixa, es treballa mitjançant el projecte ‘Por un Hogar Digno’ de millorar les condicions d’habitatge de les famílies i es recolza un programa d’apadrinament.