El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'economat de Càritas Alcoi estudia ampliar l'horari per evitar afluència de persones després de la Covid-19

Activitat a l'Economat / Càritas Alcoi

Juanjo Garrido és el nou director de l'Economat de Càritas Alcoi. Pren el relleu de Rafael Tortosa, qui dirigia l'economat des dels inicis fa 10 anys

 

Si necessiteu més informació podéu preguntar al mail econocaritas.alcoy@gmail.com

El Coronavirus afecta tothom, però a algunes famílies més que a altres. Això ho saben molt bé a Càritas Alcoi i al seu economat. En ple Estat d'Alarma, l'economat ha tingut un canvi de director. Des de fa poc més d'un mes, Juanjo Garrido ha pres el relleu de Rafael Tortosa, qui dirigia l'economat des dels inicis fa 10 anys. Garrido entra com a director amb "molta responsabilitat" i amb "moltes ganes de fer feina".

L'economat físicament està tancat però continuen treballant des de casa. Una de les incerteses és què passarà després de l'Estat d'Alarma per la Covid-19. Juanjo Garrido assegura que estan estudiant noves fórmules per evitar afluència i concentracions de gent a l'Economat, situat al Carrer Ambaixador Irles, 23 (Casa Donya Amàlia). Després de 5 anys a El Camí, es va traslladar,  de nou, a agost de 2019 perquè van descendir el nombre d'usuaris. L'horari habitual per al repartiment d'aliments (abans de l'Estat d'Alarma) són els dijous de vesprada.


La situació actual ha fet que augmenten el nombre de famílies necessitades de nou. Des de l'Economat indiquen que  volen evitar afluència de gent i el repartiment d'aliments pot fer-se en el futur amb un horari determinat per família. Estudien obrir més hores i posar un horari concret de subministrament a cada família. Juanjo Garrido indica que iniciaran aquestes mesures perquè "han de ser socialment responsables i han de fer-ho de la millor manera possible".


La societat civil vol ajudar a Càritas en aquests temps tan complicats per a tots. El passat 19 d'abril celebraren el Telemarató amb 24 artistes, on ARAMULTIMÈDIA també va col·laborar amb la difusió.


Des de Càritas agraeixen tota ajuda, perquè "no hi ha ajuda xicoteta", segons paraules de Garrido relatives a l'agraïment de totes les donacions. Hi ha moltes vies per fer-ho, segons conta el nou director de l'Economat de Càritas Alcoi:


- En alguns supermercats hi ha 'box' on els clients poden depositar aliments de primera necessitat a l'eixida.


- Particulars o entitats poden fer donacions directes d'aliments a l'Economat de Càritas al Carrer Ambaixador Irles


- Donacions en diners en els següents comptes corrents:
BANC SABADELL... ES95 0081 0267 8600 0671 2084
LA CAIXA... ES35 2100 2252 2402 0020 0483