El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ecoparc mòbil torna a l'Alcoià i el Comtat

L'ecoparc mòbil del Consorci Terra

Cocentaina avança els dies que tindrà l'ecoparc al municipi, i el primer serà aquest dimarts 2 de març.

Aquest 1 de març, i fins al 18 de juny, l'ecoparc recorrerà gran part dels municipis de les comarques. En l'anterior ronda, els últims 4 mesos del 2020, arreplegaren quasi 9.000 quilos de residus.

El Consorci Terra activa una nova ronda de visites de l'ecoparc mòbil als municipis de les nostres comarques. Es faran un total de 77 visites des d'aquest 1 de març i fins al pròxim 18 de juny. L'ecoparc va als municipis més grans com Alcoi o Cocentaina, però també a 8 pobles: Beniarrés, Planes, Tollos, Alcoleja, l’Orxa, Alfafara, Benilloba i Alcosser de Planes.

Des del consorci asseguren que l'ecoparc té molt bona acollida per part de la població, "ja que possibilita la labor de reciclatge, sobretot dels residus que no van als contenidors tradicionals de plàstic, paper i cartó, i vidre". I és que l'ecoparc mòbil permet l'arreplegada selectiva de nombroses deixalles sense cap cost per al ciutadà. Pots portar a l'ecoparc fluorescents, bombetes, bateries, piles, oli, pintura, material fotogràfic, cartutxos de tinta, electrodomèstics, mobiliari o fusta.

I els resultats són evidents. En l'anterior ronda de l'ecoparc mòbil, de setembre a desembre de 2020, s'arreplegaren 8.883 quilos de residus de diversos tipus. Per pes, destaquen els xicotets electrodomèstics i aparells elèctrics, amb 2.600 quilos; als quals cal afegir els 1.500 quilos de monitors d'ordinadors o televisors. Els residus tèxtils també han notat un increment notable i s'arreplegaren 1.600 quilos.

El consorci Terra Informarà mitjançant les xarxes socials dels dies de visita a cada municipi. De moment Cocentaina ja ha avançat que al seu municipi estarà aquest 2 de març a la plaça Venerable Escuder, al mercat; i tornarà el 6 d'abril, el 4 de maig i l'1 de juny.


El Consorci Terra està format per quasi tots els municipis de l'Alcoià i el Comtat excepte Castalla, Onil i Banyeres de Mariola. També formen part alguns de l'Alacantí propers com Xixona o la Torre de les Maçanes. En total, són 37 municipis, amb la Generalitat Valenciana i la Diputació d'Alacant.