El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'empresariat dóna per fet una baixada de la facturació

Els 75,5% dels enquestats està utilitzant o és possible que utilitze el teletreball.

En l'enquesta han participat 151 dels associats a Jovempa, al voltant del 25% dels seus associats.

Conclusions d'una enquesta de la Federació d'Associacions de Jóvens Empresaris provincials (Jovempa) entre els seus afiliats per conéixer l'impacte que tindrà la situació originada per l'epidèmia de Coronavirus. El 97 % dels enquestats preveu una caiguda de la facturació i el 45,7 % considera que haurà d'acomiadar treballadors.

L'enquesta també recull altres conclusions interessants, com ara que un 43,7% dels enquestats ha tancat el seu negoci o és possible que el tanque arran d'aquesta crisi. A més 75,5% està utilitzant o és possible que utilitze el teletreball, mentre que un 60,8% de les empreses no donarà vacances al personal.

Quant a la facturació, soles el 2,7 % pensa que no s'experimentarà una caiguda en els ingressos. En aquesta qüestió, el percentatge mitjà de caiguda de la facturació se situa en un 66%. En matèria d'acomiadaments el 45,7% preveu possibles acomiadaments. El percentatge mitjà de la plantilla de la qual hauran de prescindir se situa en el 28% del nombre de treballadors.

Respecte a les reduccions de jornada per al personal, un 48,3% dels enquestats tenen previst realitzar-la, una reducció que de mitjana es trobaria en el 36%. Un 50,4% dels enquestats preveuen aplicar un ERTE (Expedient de Regulació Temporal de Treball), i un 84,7% reconeixen la necessitat específica de finançament.

Com a part de l'enquesta els empresaris i empresàries enquestats també han manifestat la necessitat de què s'agilitze la presa de decisions, confiança i eines de finançament. Una altra de les demandes és la moratòria en el pagament d'impostos i dels deutes bancaris, així com en general en la resta de pagaments i una tramitació àgil dels ERTES.

En l'enquesta han participat 151 dels associats a Jovempa, al voltant del 25% dels seus associats. Els empresaris consultats tenen les seues empreses en 34 poblacions diferents de la província d'Alacant, pertanyents a totes les comarques.