El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Cambres de Comerç de la Comunitat, reunides en Alcoi, es posicionen en contra l'anunciada taxa turística

Consideren que la taxa frenarà la recuperació del sector.
 

En la reunió també s'ha mostrat satisfacció i reconeixement a Enrique Rico, qui ha rebut la medalla d'Or del consell nacional de cambres després de 27 anys al capdavant de la cambra alcoiana.

La Generalitat ha anunciat la implantació d'una taxa turística a la Comunitat Valenciana per al 2023, i que es concretarà al llarg del 2022 amb el sector, tot i que des de la patronal hotelera valenciana, HOSBEC, ja han mostrat el seu desacord. La idea és establir un nou impost directe per als turistes, d'entre 0,5 i 2 euros per dia d'estada, i que es reinvertiria en la promoció turística valenciana.

Doncs bé, les 5 cambres de comerç valencianes, reunides a Alcoi, també han mostrat el seu desacord amb aquesta idea, per considerar que frenaria la recuperació del sector. "Estem en el moment de fomentar l'activitat econòmica i no de posar en risc la seua competitivitat", expliquen. Per això es mostren contraris a "incrementar la pressió fiscal en un sector que és clau per a l'economia valenciana i que ja està molt afectat per la crisi sanitària".

Els presidents de les 5 Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana s'han reunit a Alcoi per a celebrar el seu Comité Executiu, una de les poques reunions que s'han fet fora de València des que es va iniciar la pandèmia. Hi ha cambres de comerç a les tres capitals de província, Oriola i la d'Alcoi.

Han aprofitat aquesta reunió per a fer un reconeixement i celebrar la Medalla d'Or que el consell de Cambres de tota Espanya ha atorgat a Enrique Rico, qui fora president de la cambra alcoiana durant 27 anys, "l'ànima de les empreses d'Alcoi i el seu més aguerrit defensor", assegura José Vicente Morata, president del consell de cambres. "Una figura clau en el desenvolupament de la Cambra d'Alcoi. En aquests 27 anys ha posat la cambra en el lloc que li pertoca", diu el president de la cambra alcoiana, Pablo de Gracia.