El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les comarques sumem 1 mort

Les cinc morts registrades a la província d'Alacant han estat molt repartides entre cinc departaments de salut, i a les nostres comarques tan sols correspon una. El nombre de nous contagis ha descendit lleugerament perquè ara tan sols conten els detectats per PCR. 

Hui la província d'Alacant ha sumat una alta xifra de morts, 5 de les 10 a tota la Comunitat Valenciana. Però no s'han concentrat en pocs departaments de Salut, sinó que s'han repartit entre els departaments d'Alcoi, Sant Joan, Elda, Alacant i Oriola. Una correspon a les comarques, on ja hem perdut 112 persones. 

Pel que fa als nous contagis, la xifra referida a aquest dilluns 4 de maig es desconeix. Ahir teníem registrats a les comarques 471 casos, però hui són 2 menys, 469 Açò no vol dir que no hi haja nous casos, sinó que en la xifra d'ahir s'han descomptat els detectats per proves ràpides, i hui tan sols s'ha sumat els detectats per PCR. Aquesta decisió s'ha pres després que el Ministeri confirme que tindré en compte tan sols els casos detectats per PCR com a factor per a canviar de fase. Aquest canvi també ha fet que la taxa de contagis per 100.000 habitants s'haja reduït del 343,7 al 342,2. És clar que poden haver més casos positius, però les institucions conten ara els detectats "en la fase més aguda de la malaltia i és per tant per al Ministeri de Sanitat l'indicador fonamental per a tallar la cadena de contagis i la traçabilitat dels casos".

.

Més informació... Cronologia de les dades referides al Departament de Salut d'Alcoi.

Clica ací er a seguit les dades diàries.