El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les comarques sumen 60 nous positius, l'increment més gran de tot el mes

Les nostres comarques.

Segons l'actualització de xifres oficials d'aquest 29 de setembre, el nostre departament compta amb 823 casos acumulats, dels quals 129 s'han detectat en els últims 14 dies.

Les xifres oficials dels últims 4 dies ens deixen amb un important increment de casos. 16 són d'Ibi, i al voltant de la desena en Alcoi, Muro o Castalla. L'Alqueria d'Asnar també manté l'increment de casos i suma 5. Tot i això, continuem sent un dels departaments amb la incidència més baixa de tota la Comunitat Valenciana.

Nova actualització de xifres oficials, i des de l'última, el 25 de setembre, el Departament de Salut d'Alcoi suma 60 nous casos detectats per PCR. Però la majoria dels nous casos són aïllats i no han registrat brots, perquè segons les informacions oferides per Sanitat, des del 25 de setembre les nostres comarques han patit 4 brots de 17 casos en total, així que és de suposar que en la resta de casos s'ha controlat més l'expansió del virus. En concret, els quatre brots, tots d'origen social, són d'Alcoi, amb 6 positius; Muro, amb 5 positius; i Castalla i Ibi amb 3 positius cadascun.

Sanitat no refereix cap brot a l'Alqueria d'Asnar, tot i que els casos recents s'incrementen. En l'última setmana s'han detectat 9 positius, 5 dels quals són del cap de setmana.

Malgrat que incrementem de manera important les xifres, Sanitat assegura que som la comunitat autònoma amb la menor incidència acumulada en l'última quinzena. I dins la nostra comunitat, el departament d'Alcoi, amb 129 casos detectats en els últims 14 dies, és el sisé amb menor incidència. A la província d'Alacant tan sols tenim Torrevella per sota, amb 117 casos.

Al llarg de setembre mantenim certa estabilitat, perquè tenim exactament la mateixa xifra d'incidència acumulada en 14 dies que a principi de mes, al voltant dels 120 casos. Durant el mes havíem aconseguit reduir-la al centenar i ha pujat en els últims dies, però almenys no tanquem el mes en xifres superiors. Però tot i que controlem l'expansió del virus, l'increment de casos en setembre ha sigut notable, 282 casos més, un terç de tots els acumulats des de l'inici de la pandèmia. Cal valorar que la virulència del virus aquests mesos no és tan forta com al principi, però no hem de descuidar les mesures individuals per a frenar contagis.

El Ministeri de Sanitat compta amb informació útil sobre com actuar en determinats casos, com, per exemple, si has tingut contacte amb un cas positiu: