El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Primer mort per coronavirus a Banyeres de Mariola

Segons l'actualització de dades oficials d'aquest 25 de setembre, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 763 casos positius acumulats, 102 detectats en els últims 14 dies. Sumem una nova mort a Banyeres, i ja hem perdut 118 persones. 

Els últims quatre dies, segons xifres oficials, sumem 30 nous casos positius a les comarques. Però mantenim increments més reduïts en la incidència acumulada recent, la dels últims 14 dies. I totes les proves fetes en les 4 aules confinades a Alcoi han donat negatiu.

Feia un mes, des del 24 d'agost, que les nostres comarques no patien una nova pèrdua per coronavirus. I segons les xifres actualitzades aquest 25 de setembre per Sanitat, sumem una nova i ja hem perdut 118 persones. L'última mort correspon al municipi de Banyeres de Mariola, que fins ara no havia patit cap. NO sabem les circumstàncies concretes de la mort. 

Segons les noves xifres, en els últims 4 dies el departament d'Alcoi suma 30 nous casos de coronavirus. Destaca l'Alqueria d'Asnar, on s'han detectat 4 nous positius, i ja són 7 en aquest mes, 6 dels últims 14 dies. Alcoi suma 9 positius i Ibi 6. Muro suma 3 casos, i Cocentaina, que feia dos setmanes que no en registrava, suma 2. Banyeres, a més de la nova mort, també suma 3 casos nous.

Però la incidència recent, la dels últims 14 dies, reflecteix increments inferiors, la qual cosa és bon símptoma, mostra de com s'atura l'expansió del virus gràcies al compliment de les mesures sanitàries. Amb l'actualització de hui tenim 102 casos detectats en els últims 14 dies, són 10 més que en l'anterior actualització; ens mantenim des de principis de mes en el centenar de casos, sense increments importants.

La situació de creixement controlat que tenim al nostre departament no és igual en la resta de la Comunitat Valenciana, per això la Generalitat ha decidit ampliar 21 dies més a partir del pròxim dilluns, les mesures extraordinàries referides als establiments d'oci nocturn i el consum de tabac al carrer. La consellera Ana Barceló diu que aquestes mesures "estan mostrant la seua efectivitat en la contenció del virus".

 

Situació als centres educatius a Alcoi

Aquesta setmana, i segons ha confirmat el regidor d'educació Alberto Belda a ARAMULTIMÈDIA, no s'ha confinat cap aula més a la ciutat d'Alcoi. Així, mantenim la xifra de 4 aules confinades a tres centres educatius: Sant Roc, Arnauda i El Romeral. A més, totes les proves PCR realitzades en les quatre aules confinades han donat negatiu. La detecció precoç i el confinament a temps redueix molt l'expansió del virus.