El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les mascaretes quirúrgiques tindran un preu màxim de 0,96 euros

Les quirúrgiques són per a persones amb símptomes, cuidadors i personal de risc i no poden costar més de 0,96 euros. Les higièniques són per a la població sana en general quan no puguen mantindre distància de seguretat, i el preu màxim s'establirà d'ací poc. Et facilitem les recomanacions d'ús en cada cas.

A poc a poc les institucions reconenixen que les persones asimptomàtiques també col·laboren, sense adonar-se'n, en la transmissió del virus; i cada vegada s'amplia més els camps on es recomana l'ús de mascaretes. Tot indica a més que, en les mesures per a reduir el confinament, es recomanarà l'ús generalitzat de mascaretes, sempre que el subministrament ho puga permetre.

De moment, per evitar l'escalada de preus en les mascaretes, la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments ha establit en 0,96 el preu màxim per a les quirúrgiques. Aquesta mascareta és un producte sanitari homologat, i es reclama un ús responsable perquè els subministraments no és il·limitat. És d'ús obligat en persones diagnosticades o amb símptomes de coronavirus, persones que estiguen en contacte estret amb casos diagnosticats en les últimes 14 hores, cuidadors, i població vulnerable o de risc.

Les recomanacions d'ús són les que pots vore en la imatge principal, dalt de tot. I a continuació, les recomanacions per a les altres, les higièniques. Aquestes poden ser d'un sol ús o reutilitzables. Poden fabricar-se per un mateix i de fet, s'han publicat les especificacions tècniques. Ara per ara la recomanació és que la població sana l'utilitze quan no puga mantindre la distància de seguretat, siga en la faena, el transport públic o les compres. Aquestes encara tenen preu lliure per no ser considerat un producte sanitari al contrari que les mascaretes quirúrgiques, però des de la Comissió de Preus establiran un preu màxim d'ací poc, després de recavar més informació sobre els costos de fabricació en el sector tèxtil nacional. Aquestes són també les que es reparteixen gratuïtament als majors de 65 anys en les farmàcies


El preu de cada producte es publicarà degudament en el BOE.